Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Helder halveert dode bomen om misleiding te voorkomen

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

persberichten

Halveren dode bomen voor herkenbaarheid

Datum: week 29

Rond het einde van de maand juli worden in opdracht van de Milieudienst alle dode laanbomen gehalveerd. Deze maatregel acht de dienst noodzakelijk om in het najaar te kunnen zien welke bomen vervangen moeten worden door nieuwe bomen. In het najaar valt aan de meeste bomen niet meer te zien of ze dood zijn of niet, omdat er dan geen blad meer aan zit. Dit jaar is er bewust voor gekozen de bomen niet zoals gebruikelijk me verf te markeren. De ervaring leert namelijk dat ook gezonde, maar blijkbaar ongewenste bomen, achteraf door mensen van een markeringsteken worden voorzien en dus onbedoeld worden gerooid.

Alle gemerkte bomen worden in het komende plantseizoen (tussen oktober en maart) vervangen door nieuwe exemplaren. Om hoeveel bomen het precies gaat is nog niet bekend. De Milieudienst vervangt overigens elk najaar (plantseizoen) alle laanbomen die door ziekte, schade of ouderdom verloren zijn gegaan.

onderhoud levende bomen

De levende laanbomen krijgen deze zomer een opknapbeurt. Uit te voeren werkzaamheden omvatten onder andere het weghalen van de uitlopers onderaan de stam (het "sprot") en het verwijderen of vervangen van boombanden die in de stam dreigen af te knellen. Knellende of zelfs ingegroeide boombanden kunnen de boom verminken en de sapstroom verstoren. Ook de boompalen (de steunpalen die rondom nieuwe aanplant worden gezet) worden waar nodig vervangen of verwijderd.
_________________________________________________________________

Laatste verandering: juli 22, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie