Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft introduceret nieuw verkoop-trainingsprogramma

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft kondigt nieuw, wereldwijd verkoop-trainingsprogramma aan

Programma gebaseerd op adviserende verkoop wordt uitgebreid naar volledige verkoopkanaal

Schiphol-Rijk/Brussel, 23 juli 1999 - Uit de Benelux zijn meer dan 180 MCSPs afgereisd naar Fusion '99, het jaarlijkse wereldwijde businesssymposium van Microsoft voor Microsoft Solution Providers (MCSPs). Tijdens dit symposium, dat plaatsvindt van 22 tot en met 25 juli in San Francisco, kondigt Microsoft een nieuw, klantgericht programma voor verkooptrainingen aan. Dit programma heeft Microsoft ontwikkeld in samenwerking met de Sales Performance Group van Franklin Covey. Microsoft zal deze trainingen niet alleen aanbieden aan haar meer dan 3.000 managing consultants, technisch specialisten en verkopers, maar ook aan 18.500 MCSP-verkooppartners wereldwijd.

Onder de naam 'Helping Clients Succeed: Business Development Strategies and Skills,' heeft Microsoft een verkooptrainingsprogramma ontwikkeld samen met Mahan Khalsa, vice president bij de Sales Performance Group van Franklin Covey. Franklin Covey is een bedrijf dat trainingen ontwikkelt op het gebied van leidinggeven, effectiviteit en tijdmanagement. Het innovatieve programma is gebaseerd op het idee van 'adviserend verkopen', dat gericht is op de ontwikkeling van oplossingen voor klanten, in plaats van de verkoop van producten.

"Klanten helpen om succesvol te zijn, is geen eufemisme om producten te kunnen verkopen," zegt Khalsa. "Dit programma helpt iedereen die bezig is met verkopen om niet langer de nadruk te leggen op de verkoop van meer, of verschillende producten, maar richt zich op het vinden van een oplossing voor de behoeften van klanten." Khalsa stelt dat de ontwikkeling van het programma voor Microsoft bijna een jaar aan research, ontwikkeling en praktijktesten heeft gekost. "Microsoft heeft heel veel enthousiasme en energie in dit proces gestoken. Het feit dat ze dit programma ook aan haar MCSPs gaat aanbieden, zegt veel over de waardering die Microsoft heeft voor de samenwerking met haar verkooppartners."

"Het trainingsprogramma begint officieel in augustus 1999 en vormt de eerste fase van de algemene Microsoft-strategie om haar verkoopkanaal van verkoop- en marketingtools te voorzien," vult Nigel Burton aan, director of Small and Medium Enterprise Channels bij Microsoft. Hij voegt daar aan toe: "Toekomstige componenten van de verkooptraining zullen gericht zijn op gebieden zoals accountplanning, competenties en optimale integratie met product-verkooptrainingen. Deze fase van het trainingsprogramma is nauw verbonden met de klanttevredenheid, een doel van iedere onderneming in ons verkoopkanaal. Door dit programma te delen met onze MCSPs, delen we een waardevol gereedschap, dat uiteindelijk op meer gebieden invloed heeft dan alleen de verkoop."

De toepassing van het raamwerk voor verkooptrainingen begon bij het Fusion-symposium vorig jaar, toen Khalsa een presentatie gaf over deze trainingsaanpak. Dit inspireerde Microsoft om haar eigen trainingsaanpak te evalueren. Een interne studie van vaardigheden die aan verkoop gerelateerd zijn, zoals luisteren, oplossend vermogen en communicatieve vaardigheden, leidde tot de samenwerking tussen Khalsa en Microsoft voor de ontwikkeling van het programma.

Nadruk op oplossingen in plaats van verkopen
De driedaagse training wordt gegeven door instructeurs van Franklin Covey en legt de nadruk op 'adviserend verkopen'. De training omvat drie onderdelen: Mensen, Processen en Producten. Bij de component Mensen wordt een groot aantal vaardigheden en competenties behandeld die relevant zijn voor diverse verkooprollen. Processen omvat adviserend verkopen, accountmanagement en planning. De component Product toont verkoopteams hoe ze de standaard benadering, het identificeren van specifieke opties en voordelen van producten, kunnen omzetten in een benadering waarbij het vaststellen van de behoeften van klanten en het opzetten van zakelijke cases voor specifieke gevallen vooropstaat, om vervolgens te zoeken naar producten en oplossingen die daar bij horen.

Hoewel het programma speciaal ontwikkeld is voor Microsoft, heeft Khalsa met een aantal andere ondernemingen vergelijkbare programma's ontwikkeld. Volgens Sandy Bates, vice president Sales & Marketing bij Integrated Information Systems een MCSP uit Tempe, Arizona, die ondersteuning levert voor webontwikkeling en netwerkintegratie, heeft het programma een significante invloed gehad op haar bedrijf. "Het programma heeft de wijze waarop wij denken over verkoop en dienstverlening fundamenteel veranderd," zegt Bates. "De benadering van Khalsa leerde ons om veel nauwer samen te werken met klanten, om er zeker van te zijn dat onze oplossing een antwoord zou zijn voor hun problemen en hun lange termijn doelen ondersteunt." Bates voegt daar aan toe dat Integrated Information Systems de groei van haar omzet de afgelopen jaar heeft verdubbeld van 100 naar 200 procent per jaar door de nieuwe benadering. "Gezien deze groei is een consistente uitvoering van het verkoopproces, alsook de technische aflevering van groot belang. De adviserende verkoopbenadering heeft een degelijke basis gelegd voor beide," stelt Bates.

Website imiteert verkoop-rollenspel en interactiviteit MCSP-partners betalen $ 1.400 voor de driedaagse training, inclusief cursusmateriaal, audiotapes en een nieuw boek van Khalsa, 'Let's Get Real (Or Let's Not Play): The Demise of 20th Century Selling and the Advent of Helping Clients Succeed'. Dit boek vormt een aanvulling op een website die is ontworpen om de interactiviteit en de rollenspellen uit de training te imiteren.

MCSP's kunnen zich registreren voor de trainingen tijdens Fusion met behulp van een online registratietool. Na Fusion ontvangen zij actuele informatie over trainingslocaties en -data via een aantal Microsoft web-updates en kunnen zij zich blijven registreren via de online registratietool.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsofts visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, serverapplicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74,
Microsoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39 14,
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.
Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft B.V. website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...