Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Park in Bredase Westerpark gaat Westertuin heten

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

PARK IN WESTERPARK GAAT WESTERTUIN HETEN

Het park dat in de nieuwe wijk Westerpark komt te liggen, gaat 'Westertuin' heten. Deze naam is verkregen uit een prijsvraag die de gemeente onder bewoners van Breda uitschreef. In totaal kwamen er 99 inzendingen binnen met veel creatieve en leuke ideeën. Nadat de deskundige commissie deze naam als beste had beoordeeld, heeft het College van B&W besloten om Westertuin als naam te kiezen. Het park is bedoeld voor bewoners van Westerpark en Tuinzigt. Dat komt in deze naam tot uitdrukking. Bovendien was het gebied voorheen een tuinbouwgebied. Daarmee wordt ook het oude grondgebruik herdacht. In totaal hebben vijf personen het idee 'Westertuin' ingezonden. Er zijn dus vijf prijswinnaars. Zij mogen bij de aanleg van het park de eerste bomen planten. Een oorkonde wordt in een koker bij de bomen begraven.

De 99 inzendingen zijn afkomstig van 89 personen die hoofdzakelijk in Westerpark en Tuinzigt wonen. Het college is verheugd met dit grote aantal deelnemers en daarmee met de betrokkenheid bij het park. De ingezonden ideeën zijn grofweg te verdelen in vijf categorieën: namen op grond van de historie, zoals 'Huifakkerhof, Zuijlen Park, Heilaarpark, Princentuin, Vredenoordpark', op grond van de ligging, zoals 'Westerzigtpark, Westhoek, Westersebospark, Emerpark, Tuinpark' of namen die te maken hadden met vlinders zoals 'Vlinderschoon, De Aurelia, Tuinpagepark, De Rups, Coconpark'. Daarnaast is er een aantal keer verwezen naar de vorm die het park krijgt, 'Triangel, Waterpark, Bomenpark, De Drie Heuveltjes' en diverse losse ideeën zoals 'Millenniumpark, Zonnepark, Aurapark en Bloemenpark'.

Op grond van een aantal criteria heeft een deskundige commissie de naam gekozen. Zo moest de naam iets zeggen over de ligging, moest hij direct herkenbaar en origineel zijn, moest hij iets zeggen over de bestemming voor twee wijken en moest het goed klinken.

De winnaars van de prijsvraag zijn S.G.M. van Rooijen, N. van Poppel-Struys, C.M.E. Saulenn, T.P.J. Gijzen, en D.A. Bosma.

Het park gaat grenzen aan de flats van de Tuinzigtlaan en komt centraal te liggen in de nieuwe wijk Westerpark. De zuid- en noordkant worden begrensd door respectievelijk Argusvlinder en Tijmblauwtje.

Het park krijgt de vorm van een driehoek. Er komt een grasveld met bomen en speelheuvels, een vijver met daarin een moerastuin.

Rond september van dit jaar zal het college het definitief ontwerp van het park vaststellen. De reacties op het voorlopig ontwerp zijn dan verwerkt. Daarna begint de gemeente met de voorbereidingen voor de aanleg.

Breda, 22 juli 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie