Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU over moord op Abdul Kharzai in Pakistan

Datum nieuwsfeit: 23-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Pakistan : Assassination of Abdul Kharzai

CFSP Presidency Statement: Brussels (23-07-1999) - Nr. 10389/99 (Presse 242) - CFSP : 75/99


Brussel, 23 juli 1999

10389/99 (Presse 242)

P 75/99

Verklaring van het voorzitterschap

namens de Europese Unie

over de moord op Abdul Kharzai in Pakistan

De Europese Unie heeft met ontzetting het nieuws vernomen van de brute moord op de voormalige Afghaanse parlementariër en minister Abdul Ahad Kharzai, op 14 juli 1999 in Quetta, Pakistan. De heer Kharzai was een bekend voorvechter van vrede en verzoening van het Afghaanse volk en de moord op hem was duidelijk een tegen dit doel, waaraan de EU haar steun verleent, gerichte daad.

De Europese Unie heeft met bezorgdheid kennis genomen van het toenemende aantal soortgelijke moorden op in Pakistan woonachtige Afghaanse politici. De Europese Unie veroordeelt deze moorden, net als alle andere daden van geweld. Zij roept de Pakistaanse regering op ervoor te zorgen dat alle in Pakistan woonachtige Afghanen tenvolle tegen dergelijke aanvallen worden beschermd.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, het geassocieerde land Cyprus en de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie