Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandstalige versie van Dragon NaturallySpeaking

Datum nieuwsfeit: 23-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Advance Voice Technology introduceert Nederlandstalige versie van Dragon NaturallySpeaking

Heemstede, 23 juli 1999 - Advance Voice Technology (AVT) introduceert de Nederlandstalige versie van de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking. Met dit nieuwe product kunnen Nederlandstalige gebruikers op natuurlijke wijze tegen hun computer praten, waarbij de woorden automatisch op het scherm verschijnen. In de serie Dragon NaturallySpeaking is nu de Nederlandstalige versie van Dragon Point & Speak en Standard Edition beschikbaar. Met de Engelstalige versie richt AVT zich al jaren op internationale bedrijven.

Volgens Tom Ruiter, Regional Director van Dragon Systems voor Nederland, Groot Brittannië, Ierland, het Midden-Oosten en Afrika, is de samenwerking van Dragon Systems met Advance Voice Technology gebaseerd op de gedegen kennis en ervaring van het bedrijf met spraakherkenningssoftware. "Onze relatie met Advance Voice Technology dateert al sinds 1985. Zij weten hoe de markt in elkaar zit en kunnen de Nederlandse klanten optimale ondersteuning bieden," aldus Ruiter.

Het werken met Dragon NaturallySpeaking is sneller en gemakkelijker dan typen. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die veel tekst produceren, mensen die niet snel kunnen typen, of er simpelweg niet van houden. Met het systeem kunnen gebruikers teksten dicteren in vrijwel alle Windows-applicaties, waaronder Microsoft Word, Corel WordPerfect en e-mail-, Internet- en chat-software. Gebruikers met geavanceerde PC's (minimaal Pentium MMX 233 MHz met 64 MB RAM) kunnen tevens gebruik maken van de door Dragon Systems ontwikkelde BestMatch-technologie. Op deze systemen zorgt BestMatch voor nog hogere prestaties en een hogere mate van nauwkeurigheid. Met de kennis die de software heeft opgebouwd van de uitspraak kan het systeem nog niet eerder uitgesproken woorden herkennen.

De Nederlandse versie van Dragon NaturallySpeaking bevat akoestische modellen en woordenlijsten die speciaal zijn ontwikkeld voor Nederlandstalige gebruikers. De woordenlijsten zijn voorzien van specifieke Nederlandse termen, zoals plaatsnamen en zelfstandige naamwoorden. NaturallySpeaking herkent ook Nederlandse dialecten, hetgeen een speciale versie in bijvoorbeeld het Vlaams overbodig maakt. Tegemoetkomend aan de vraag vanuit de markt naar een Nederlandstalige versie van Dragon NaturallySpeaking, onderstreept Dragon met deze introductie het belang dat zij hecht aan de Nederlandstalige markt.

Eigenschappen

* Ondersteuning voor natuurlijke spraak - Gebruikers kunnen op natuurlijke wijze en in een normaal tempo spreken, zonder dat het nodig is om tussen de woorden te pauzeren. Het maximum aantal woorden dat kan worden herkend bedraagt 160 per minuut.

* Zeer nauwkeurig - Dragon NaturallySpeaking werkt met een nauwkeurigheid van tussen de 95% en 98%, bij regelmatig gebruik en training.
* 'Hands-free' bediening - Gebruikers kunnen Windows-applicaties openen via het startmenu, menu's bedienen in Microsoft Office 97of Office 2000 en schakelen tussen Windows-applicaties (alleen onder Windows 98 en Windows 2000).

* Werkt met vrijwel iedere Windows-applicatie - Gebruikers hoeven slechts met de muis in een applicatievenster te klikken. De gesproken tekst verschijnt automatisch op de plaats van de cursor.
* Omvangrijk woordenboek - Het actieve woordenboek van Dragon NaturallySpeaking bevat 50.000 woorden die direct beschikbaar zijn. Daarnaast staan er nog eens 230.000 woorden op de harde schijf opgeslagen, die automatisch door het systeem kunnen worden opgevraagd. Ieder woord bevat spelling-, uitspraak- en taalinformatie voor een zo hoog mogelijke nauwkeurigheid. Gebruikers kunnen het standaard woordenboek zelf uitbreiden met maximaal 54.000 nieuwe woorden. Met de lexicon-bouwer kan de gebruiker vanuit zijn applicaties eigen namen en woorden uit zijn vakgebied automatisch toevoegen zonder dat de woorden getraind hoeven te worden.
* Automatische formattering van getallen - Gebruikers kunnen vele numerieke uitdrukkingen gewoon uitspreken, zonder dat het daarbij nodig is om de formattering aan te geven. Tevens zijn spraak-commando's toegevoegd waarmee de formattering van een getal kan worden gewijzigd (bijvoorbeeld van "15.000" naar "vijftienduizend"). Daarnaast zorgt de software voor de automatische formattering van valuta, breuken, e-mail en webadressen, en tijdsaanduidingen.

* Bediening - Gebruikers kunnen via gesproken commando's hun Windows-desktop bedienen, bijvoorbeeld menu's openen en folders of pictogrammen selecteren. Het corrigeren en toevoegen van woorden is zeer eenvoudig.

* Ondersteuning voor SAPI 4.0 - Ingebouwde ondersteuning voor Microsoft's Speech API 4.0 zorgt ervoor dat Dragon aturallySpeaking naadloos geïntegreerd kan worden in toekomstige Windows-applicaties die deze standaard ondersteunen.

Beschikbaarheid en systeemeisen
De Nederlandstalige versie van Dragon NaturallySpeaking is vanaf juli leverbaar via Advance Voice Technology. Het product ondersteunt Windows 2000/98/95 en Windows NT 4.0. De minimale systeemeisen zijn: een 233 MHz Pentium-processor, 64 MB RAM voor Windows 95/98 of 64/128 MB RAM voor Windows NT. Snellere processors en meer geheugen resulteren in betere prestaties. Het gebruik van Dragon's BestMatch-technologie vereist een 266 MHz Pentium-processor. Dragon NaturallySpeaking ondersteunt een brede reeks aan geluidskaarten, waaronder de Creative Labs SoundBlaster 16 en compatibele kaarten, en tevens notebooks met ingebouwde 16-bits audio. Speciale spraakherkenningskaarten zijn niet nodig.

Dragon NaturallySpeaking is een toonaangevend spraakherkenningsproduct, dat het afgelopen jaar ruim 90 onderscheidingen heeft gewonnen. Volgens PC Data, is het tevens het meest verkochte softwareproduct voor spraak-herkenning in de VS. Behalve in het Nederlands, is Dragon NaturallySpeaking beschikbaar in een Engelstalige versie die op één CD-ROM ondersteuning biedt voor Amerikaans, Brits, Indiaas en Zuid-Oost Aziatisch Engels, en verder in het Frans, Italiaans, Spaans en Duits. Additionele talen, waaronder Japans worden in de loop van 1999 verwacht. Tevens zal de Amerikaanse en Engelse netwerkversie, in respectievelijk juli en augustus beschikbaar komen.

Advance Voice Technology bv
Advance Voice Technology bv (AVT) is een zusteronderneming van Advance Technology bv, dat in Nederland sinds 1985 ervaring heeft opgedaan met producten voor spraakherkenning. Advance Voice Technology levert software en hardware dat geschikt is voor alle vormen van spraakherkenning. Advance Voice Technology levert zowel standaard- als maatwerkoplossingen en heeft overeenkomsten gesloten met toonaangevende producenten op het gebied van spraakherkenningstechnologie. Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Voice Technology kunt u ook vinden op de Advance Voice Technology web site. Deze is te vinden op de nieuwe web site www.avt-dragon.nl

Voor meer informatie:
Advance Voice Technology bv of: Monogram Communication Strategies (MCS) BV,
contactpersoon Bob Witjas, contactpersoon Berith Selling
telefoonnummer 023 - 529 43 44 telefoonnummer 023 - 562 82 08
telefax 023 - 529 32 33 telefax 023 - 565 17 24
E-mail: (bwitjas@advancetech.nl)
E-mail: (beriths@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...