Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omzet op agrarische termijnmarkt trekt aan

Datum nieuwsfeit: 23-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Amsterdam Exchanges

23 Jul 1999 Weekoverzicht agrarische termijnmarkt

Omzet op agrarische termijnmarkt trekt aan

Op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges werden de afgelopen vijf handelsdagen totaal 2.300 termijncontracten en aardappelopties verhandeld, waarmee de omzet voor het eerst sinds enkele weken weer boven de 2.000 contracten uitkwam. Aardappeltermijncontracten hadden in deze omzet het grootste aandeel. Hiervan werden er ruim 1.140 verhandeld, allemaal levering april 2000. De slotnoteringen voor het aprilcontract fluctueerden vrijwel elke dag. Vorige week vrijdag noteerde dit termijncontract 12,60 euro; midweeks stond een slotprijs van 11,60 euro op de schermen. Uiteindelijk sloot levering april de week op 11,50 euro, een verlies van bijna vijf procent ten opzichte van de vorige week-slotnotering. De varkenstermijnmarkt stond deze verslagperiode in het teken van de laatste handelsdagen voor het contract levering juli. Na de laatste handelsdag bleven 10 contracten open staan, die door middel van levering zijn afgewikkeld. De laatste prijs die voor het juli-contract op de schermen stond, was 88,8 eurocent.
De termijncontracten voor levering augustus en september wonnen beide bijna vier procent. Augustus sloot op 89,6 eurocent per 100 kilo (een plus van 3,4 eurocent), terwijl het september-contract aan het eind van de week voor 91 eurocent van eigenaar verwisselde (eveneens een winst van 3,4 eurocent).
In vijf dagen gingen op de varkenstermijnmarkt 980 contracten om. Het juli-contract kende de hoogste omzet, net als de weken hiervoor.

© Amsterdam Exchanges / Marketingcommunicatie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie