Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Website Versterking Openbare Gezondheidszorg

Datum nieuwsfeit: 23-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Nederlandse Gemeenten

Gezamenlijk persbericht

VNG en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Website Versterking Openbare Gezondheidszorg van start

Onlangs is de internetwebsite Versterking Openbare Gezondheidszorg (VOGZ) geopend. Deze site bevat nieuws en achtergrondinformatie over het traject Versterking Gemeentelijk Gezondheidsbeleid.Het adres van de site is: www.vogz.nl of via GemNet: web.vogz.GemNet.nl.

De site bevat informatie over: het Platform Openbare Gezondheidszorg, de regionale bijeenkomsten Versterking Gemeentelijk Gezondheidsbeleid, literatuur- en documentatietips en organisaties die op het terrein van de openbare gezondheidszorg werken. Daarnaast informeert de site over actuele ontwikkelingen en is het mogelijk informatie te downloaden. De site biedt ook mogelijkheid tot interactie. Er is een discussieruimte waarin ervaringen en vragen op het gebied van versterking van het gemeentelijk gezondheidsbeleid en de openbare gezondheidszorg in Nederland uitgewisseld kunnen worden.

De site is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is opgestart voor het project regionale bijeenkomsten Versterking Gemeentelijk Gezondheidsbeleid en het Platform Openbare Gezondheidszorg. Beide initiatieven zijn onderdeel van het VWS traject Versterking Gemeentelijk Gezondheidsbeleid dat loopt van september 1997 t/m april 2000.

Het Platform Openbare Gezondheidszorg heeft van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de opdracht gekregen een visie te vormen op de openbare gezondheidszorg. Daarin moet zicht komen op het toekomstperspectief en de prioriteiten, alsmede duidelijkheid over de spelers en verantwoordelijkheden.

Het project regionale bijeenkomsten Versterking Gemeentelijk Gezondheidsbeleid stimuleert gemeenten om het denk- en actieproces over gemeentelijk gezondheidsbeleid (verder) op gang te brengen.

19 juli 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie