Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cebeco Seeds neemt belang Tsjechisch graanveredelingsbedrijf

Datum nieuwsfeit: 23-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Cebeco Nederland

23 juli

BELANG CEBECO SEEDS GROUP IN TSJECHISCH GRAANVEREDELINGSBEDRIJF

Cebeco Seeds Group B.V. in Vlijmen heeft definitieve overeenstemming bereikt over de overname van 80% van de aandelen van het Tsjechische graanveredelingsbedrijf Plant Select s.r.o. te Hrubcice.

Plant Select heeft een lange traditie in de graanveredeling. Het bedrijf richt zich vooral op de ontwikkeling van zomergerst- en wintertarwerassen met goede kwaliteitseigenschappen. Plant Select neemt een belangrijke positie in op de Tsjechische en Slowaakse granenmarkt, met toprassen als Hana en Nela (wintertarwe) en Tolar (zomergerst).
Cebeco Seeds Group is een volle dochter van Cebeco Groep in Rotterdam. Cebeco Seeds Group is gespecialiseerd in veredeling, productie en verkoop van landbouwzaaizaden. De Groep heeft een totale jaaromzet van circa f 210 miljoen. Binnen de 11 werkmaatschappijen, verspreid over Europa en de Verenigde Staten, werken meer dan 400 mensen. Door deze acquisitie creëert Cebeco Seeds Group een springplank voor verdere uitbreiding van haar positie in de granenmarkt in Centraal Europa. Voor Plant Select betekent de aansluiting bij Cebeco Seeds Group een versterking van haar veredelingsprogramma's door toegang tot de technologie, de infrastructuur en het germ plasm van een internationaal opererend veredelingsbedrijf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie