Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mederlands importverbod Belgische varkens(producten)

Datum nieuwsfeit: 23-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE LNV

www.minlnv.nl

MIN LNV:IMPORTVERBOD BELGISCHE VARKENS(PRODUCTEN)

Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft in overeenstemming met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met ingang van 20.00 uur uit voorzorg een importverbod ingesteld voor varkens en van die dieren afkomstige producten uit België. Dit in afwachting van meer duidelijkheid omtrent de situatie in België en vooruitlopend op eventuele Europese maatregelen. Reden voor het importverbod is dat onlangs is gebleken dat in België meer varkenshouderijen mogelijk met dioxine verontreinigd diervoeder geleverd hebben gekregen dan het aantal dat reeds in de lijst van bedrijven, ten aanzien waarvan beperkende maatregelen golden, was opgenomen.

Op grond van de door de Belgische overheid verschafte gegevens over de aangetroffen gehaltes zijn verdere maatregelen uit oogpunt van volksgezondheid op dit moment niet aan de orde.

23 jul 99 20:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie