Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevolgen Betuwelijn voor rugstreeppad en kamsalamander

Datum nieuwsfeit: 23-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Keywords: rugstreeppad, kamsalamander, betuwelijn

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DO. 993281
datum
23-7-1999

onderwerp
Gevolgen Betuwelijn voor rugstreeppad en kamsalamander

Geachte Voorzitter,

Hierbij doe ik u de antwoorden toekomen op de vragen gesteld door het Tweede Kamerlid Van der Steenhoven (GroenLinks) over de gevolgen van de aanleg van de Betuwespoorlijn voor de rugstreeppad en de kamsalamander.


Ja.


Ja, ik acht het verantwoord de padden en salamanders te verplaatsen omdat het hier grotendeels larven en eieren betreft die in dit stadium nog verplaatst kunnen worden naar nieuw aangelegde biotopen.


Ja, ik deel de mening dat het belang van de NS, namelijk het op korte termijn beginnen van de werkzaamheden op dit terrein, niet ten koste mag gaan van de genoemde amfibieën.


Om te voorkomen dat de werkzaamheden van NS ten koste gaan van de rugstreeppad en kamsalamander zijn compenserende biotopen gerealiseerd voor het te dempen biotoop. Verdere maatregelen betreffen het verplaatsen van padden, salamanders, larven en eieren naar de nieuwe biotoop.

up

datum
23-7-1999

kenmerk
DO. 993281

bijlage

5
Uiteraard ben ik, indien noodzakelijk, bereid aanvullende maatregelen te nemen dan wel in overleg te treden met de NS . Momenteel bestaat daar, gelet op de gerealiseerde compensatie en voorgenomen maatregelen, geen aanleiding toe.

De minister van Landbouw,
Natuurbeheer en Visserij,

mr. L.J. Brinkhorst


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie