Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cruiseschip Silver Cloud legt aan in haven van Gent

Datum nieuwsfeit: 24-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

Silver Cloud***** voor de eerste maal in de haven van Gent

Het vijfsterrencruiseschip Silver Cloud van de rederij Silversea Cruises, Fort Lauderdale - U.S.A., werd in 1994 in Italië te water gelaten. Het cruiseschip heeft een identiek "zusje" onder de naam de Silver Wind. De Silver Cloud heeft een lengte van 155,8 m, een bruto tonnage van 17.000, een diepgang van 5,45 m en vaart onder de vlag van de Bahamas.

Het schip maakt een dertiendaagse rondreis met als inscheephaven Stockholm. Op zaterdag 24 juli 1999 om 9 uur zal het schip aanmeren in het Grootdok, Port Arthurkaai nr. 0330, Gent, komende van Amsterdam. Op diezelfde dag vaart het af om 18 uur met als ontschepingshaven Londen.

Traditiegetrouw wordt het cruiseschip verwelkomd door de showband Keurgroep Tijl. De havenbus staat ter beschikking van de bemanningsleden en de passagiers worden aan boord voorzien van de nodige informatie en documentatie over de stad en de haven van Gent. Een officiële delegatie zal de commandant van het schip eveneens officieel verwelkomen.

Het luxueuze cruiseschip Silver Cloud heeft alleen suites, die allemaal aan de buitenkant van het schip gelegen zijn. Het interieur is tot in de puntjes uitgekiend. Het schip biedt een buitenzwembad, twee whirlpools, een fitnesscentrum, een sauna, een schoonheidssalon, een showlounge, een casino, een kaartkamer, een bibliotheek, een winkel en een kapsalon. Het schip kan 296 passagiers herbergen, die uitstekend worden bediend door de 185 bemanningsleden van Europese nationaliteit. De commandant en de officieren zijn van Italiaanse origine.
In de haven van Gent treedt de firma J.P. Best op als agent van de redeij Silversea Cruises.

Informatie

Departement Havenbedrijf
John Kennedylaan 32

9042 Gent
tel. (09)251 05 50 - fax (09)251 54 06
e-mail (haven@gent.be)

Last modified on: 09/07/99 - Copyright © 1999 STAD GENT.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie