Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Korps Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 25-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 07/25/99

Persbericht van 25 juli 1999/

Helmond: Agressieve winkeldievegge aangehouden
Zaterdagmiddag om 17.20 uur, is in een winkel aan de Heistraat, een 27-jarige Helmondse aangehouden. De verdachte was kort ervoor op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Toen de vrouw, door het personeel daarover werd aangesproken, viel zij een verkoopster aan en sloeg en krabde haar in het gezicht. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Een 29-jarige Eindhovenaar is zaterdagmiddag om 16.20 uur, op de Karel de Grotelaan, aangehouden. De man had kort ervoor zijn vrouw bedreigd met een stroomstootwapen en haar daarna geschopt en geslagen. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Bij zijn aanhouding was de verdachte nog in het bezit van het stroomstootwapen. De man is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. Het stroomstootwapen is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak
Zaterdagmiddag om 15.40 uur, zijn op de Gen. Van Teynstraat, twee vrouwen van 30 jaar oud en een van 22 jaar oud, aangehouden. De verdachten, allen afkomstig uit Nieuwegein, hadden geprobeerd in te breken in een woning aan voornoemde straat. Getuigen zagen dit en waarschuwden de politie. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Autodieven aangehouden
Zaterdagavond om 18.05 uur, is op de Edisonstraat een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. Om 20.30 uur, is op de Havensingel een 26-jarige inwoner van Eindhoven, aangehouden. Beide mannen worden van diefstal van een personenauto verdacht. De eigenaar van de auto zag zijn, op 21 juli 1999, gestolen auto staan en de mannen uitstappen. Door hem is onmiddellijk de politie gewaarschuwd die, na een korte zoektocht, beide verdachten kon aanhouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden.
Op zondagmorgen om 00.30 uur, zijn op de Aalsterweg drie Eindhovenaren in de leeftijd van
26, 35 en 48 jaar, aangehouden. Twee van hen hadden zich in laten sluiten in een restaurant en konden er niet meer uit. De derde verdachte lag op de achterbank van een geparkeerd staande auto te slapen. Nadat de twee verdachten waren "bevrijdt" zijn zij samen met de derde verdachte overgebracht naar het bureau. Na verhoor konden twee mannen weer naar huis, de derde verdachte is ingesloten.

Helmond: Eenzijdig ongeval met gewonde
Zondagnacht omstreeks 01.00 uur, is een 18-jarige Helmonder, op de Jan van Brabantlaan, gewond geraakt. Het slachtoffer reed, met zijn personenauto, komende van de Aarle-Rixtelseweg over de Jan van Brabantlaan. Nadat hij uitgeweken was voor een tegenligger verloor hij de macht over het stuur en reed tegen, een links van de weg staande boom. De auto raakte daarbij total loss. Het slachtoffer is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding i.v.m. wapenbezit
Zondagmorgen om 01.47 uur, zijn op de Wal twee inwoners van Eindhoven in de leeftijd van 19 en 20 jaar, aangehouden. Door getuigen was gezien dat beide mannen zich verdacht ophielden in de buurt van een personenauto. Bij controle van de auto, van beide verdachten, zijn een hamer en een honkbalknuppel inbeslaggenomen. De mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau en aldaar ingesloten.

Eindhoven: Drie fietsendieven aangehouden.
Zondagmorgen omstreeks 03.30 uur, is er ingebroken in een schuurtje achter een woning aan de Eimerick. De bewoners, die wakker geworden waren van een onbekend geluid, zagen twee mannen achter in de tuin. De inbrekers haalden vanuit de schuur twee fietsen en verdwenen daarmee. Kort nadat de politie gearriveerd was konden drie verdachten in de leeftijd van 18, 19 en 21 jaar op respectievelijk de Mendelssohnstraat, de Smetanalaan en de Sterkenburg, worden aangehouden. De verdachten, twee inwoners van Eindhoven en een man zonder vaste woon of verblijfplaats, zijn overgebracht naar het bureau en aldaar ingesloten de beide fietsen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Aanhouding na beroving
Zondagmorgen om 05.00 uur, is een 24-jarige Eindhovenaar, op het Stratumseind aangehouden. De verdachte had kort ervoor, onder bedreiging met geweld, een 18-jarige Eindhovenaar gedwongen zijn gouden ring af te geven. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie