Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/26/99

Persberichten stad Groningen/
Maandag 26 juli 1999

Dagelijkse berichten Groningen/Haren

Inbreker aangehouden
In een winkel in de Antillenstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 31-jarige man uit de Stad aangehouden. De man had ingebroken. De eigenaar van de winkel werd door het inbraakalarmsysteem van de winkel gewaarschuwd en belde de politie. In een opslagruimte werd de verdachte aangetroffen. Hij de had zich verstopt onder een stapel pallets. De man had de deur van het pand vernield om binnen te komen. Hij had nog geen kans gehad om iets weg te nemen. De man is ingesloten.

Inbreker in school
Een 25-jarige man uit Groningen is gisteravond door de politie aangehouden in een school aan de Fultsemaheerd in Groningen. De man had een ruit van een deur vernield om binnen te komen. Hij was bezig de school te doorzoeken toen de politie arriveerde. De man meldde zich bij de politieagenten toen hij het geblaf van een politiehond hoorde. Hij had nog niets gestolen. De man is ingesloten.

Gewonde vrouw in woning
De politie trof gistermiddag in een woning aan de Hortensialaan in Groningen een ernstig gewonde vrouw aan. De vrouw (33) had telefonisch verzocht om de komst van een ambulance omdat zij geslagen zou zijn. Zij bleek bij de komst van de politie ernstige verwondingen te hebben aan hoofd, handen, benen en voeten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen en inmiddels geopereerd. Bij onderzoek door de politie is vast komen te staan dat de vrouw vrijdag en zaterdag door haar vriend met een bijl is geslagen tijdens een ruzie over relatieproblemen. Later in de middag is de vriend van het slachtoffer, een 29-jarige man uit Groningen, door de politie aangehouden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Autokraker aangehouden
In de Kleine Raamstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 25-jarige man uit de Stad aangehouden. De man had ingebroken in een auto. De politie stelde een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een auto aan de Ubbo Emmiussingel. Tijdens dat onderzoek hoorden de politiemensen in de buurt een autoalarm afgaan. Dit bleek van een auto te zijn die stond geparkeerd op de hoek van Kleine Raamstraat en de Coehoornsingel. Een portierslot van de auto was vernield. In de buurt van de wagen werd de verdachte aangetroffen. De man staat bekend als auto-inbreker. Hij is ingesloten.

Dronken automobilist
Op het Stationsplein in Groningen heeft de politie gistermorgen een 52-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man was met zijn auto achteruit gereden en had daarbij schade veroorzaakt aan een achter hem staande taxi. Gewaarschuwde politiemensen merkten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd naar het politiebureau gebracht. Daar werd bij de ademanalyse vijf keer het maximaal toegestane alcoholpromillage van 0.5 ? ruim 2.5 promille ? gemeten. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg de man rijverbod van 14 uur opgelegd.

Man aangehouden
Op het terrein van het Academisch Ziekenhuis in Groningen heeft de politie gistermorgen een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had op 22 juli voor de duur van een jaar een verbod opgelegd gekregen om zich om het terrein van het AZG op te houden anders dan voor medische behandeling. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens huisvredebreuk. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Inlichtingen, afdeling voorlichting, telefoon 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie