Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verjongingskuur voor Universiteit Utrecht

Datum nieuwsfeit: 27-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


27 juli 1999

Verjongingskuur voor UU

Universiteit brengt leeftijdsbewust personeelsbeleid in praktijk

Per 1 augustus zal de eerste groep 55-plussers, in het kader van het leeftijdbewust personeelsbeleid, korter gaan werken aan de Universiteit Utrecht. De ruimte die door dit deeltijdverlof vrijkomt wordt ingevuld met nieuw, jong talent. Met de Voorziening Leeftijdbewust Kwaliteitsbeleid (VLK) wil de Universiteit Utrecht de vergrijzing tegengaan en jong talent aantrekken op die plekken waar dat echt nodig is.

De Utrechtse universiteit is de eerste die haar 55-plussers de mogelijkheid biedt om, tegen aantrekkelijke voorwaarden, minder te gaan werken. Ze maken hierbij gelijkertijd ruimte voor de instroom van jonger nieuw personeel. Met dit beleid wil de universiteit de waardevolle expertise van oudere werknemers behouden. Oudere werknemers eerder laten stoppen met werken betekent immers vernietiging van kennis en ervaring. Maar de universiteit wil wel jong talent binnenhalen. De Voorziening Leeftijdbewust Kwaliteitsbeleid is het Utrechtse antwoord op dit dilemma.

Faculteiten hebben de afgelopen maanden in plannen beargumenteerd op welke plekken binnen hun organisatie dringend behoefte bestaat aan verjonging van het personeelsbestand. Zo vertoonde bijvoorbeeld het docentencorps bij een faculteit langzamerhand weinig overeenkomsten meer met de multicuturele samenstelling van de studenten. Of waren er bij een cruciale onderzoeksgroep nog louter oudere onderzoekers werkzaam. Redenen om plannen in te dienen voor de VLK.

Medewerkers die in aanmerking komen voor de regeling gaan vanaf hun
55ste jaar tussen de 20 en 60 procent minder werken, tegen aantrekkelijke condities. De deelnemer zelf betaalt 30 procent van het deeltijdverlof; de overige 70 procent neemt de universiteit voor haar rekening.

Na vier jaar zijn ze vervolgens wel verplicht om op hun 61ste met vervroegd pensioen (FPU) te gaan.

De ruimte die door dit buitengewoon deeltijdverlof vrijkomt wordt ingevuld met jonge nieuwe medewerkers. Die worden op hun beurt weer begeleid door de deelnemers aan de VLK. Zo gaat de kennis en kunde van de oudere werknemer niet verloren en wordt die overgedragen op de nieuwe collega.

De voorziening wordt gefinancierd door gelegenheidsgeld dat afkomstig is uit arbeidsvoorwaardengelden en een overschot van SOP en SUM-gelden. Met de werknemersorganisaties is besloten de 13.6 miljoen gulden te besteden aan leeftijdbewust kwaliteitsbeleid. Het geld wordt alleen maar daar ingezet, waar het ook echt nodig is. Het is duidelijk geen regeling waarop iedereen aanspraak kan maken.

In totaal zullen naar schatting 80 medewerkers met deeltijdverlof gaan. Zo zullen de komende vier jaar 40 volledige banen bezet kunnen worden door jong talent.

Voorlichter Laurien Timmermans (030)2537567/ 2533550, (L.Timmermans@csc.usc.uu.nl)

Laatst gewijzigd: 27 juli, 1999
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie