Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delfzijl wil Boekenpret voor jongste kinderen

Datum nieuwsfeit: 27-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

27-07-1999

Gemeente Delfzijl wil Boekenpret voor jongste kinderen

De gemeente Delfzijl wil het komend schooljaar starten met het voorleesproject Boekenpret. Boekenpret is bedoeld voor de kinderen van peuterspeelzalen en basisscholen.

Bij de Stichting Lezen is een aanvraag ingediend voor een subsidie van 20 duizend gulden per jaar. Het twee jaar durende project zal daarbij tevens moeten worden voorzien van een gemeentelijke subsidie van 28 duizend 500 gulden per jaar.

Het project zal het belang van lezen bij opvoeders bewust gaan maken. Het gaat daarbij uit van een gezinsgerichte en centrumgerichte benadering. Instellingen zoals Thuiszorg Groningen, Provinciale bibliotheek, openbare bibliotheek Delfzijl, schoolbegeleidingsdienst RGAB, peuterspeelzalen (Dikkertje Dap, Pippeloentje, Kruimeltje en Kibbelkoele) en basisscholen (Brandaris, Noorman, Meerpaal en Viking) en Noorderpoortcollege worden nauw betrokken bij de uitvoering van het project. De totale kosten van het project bedragen 148 duizend gulden.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer J.J. Geuken, telefoon 0596-639380.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie