Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilen - EK Laser: Kats en Lantermans in top tien

Datum nieuwsfeit: 27-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: 27-7-1999

ZEILEN - EK Laser, Helsinki (FIN): Serge Kats en Pieter Lantermans in de top tien van het klassement


----------------------------------------------------------------------- Een tweede koude dag voor de 126 Laserzeilers uit 27 landen. Niet meer dan 17 graden was het vandaag met behoorlijk veel bewolking bij windkracht 3-4. De Rotterdammer Serge Kats kwam vooral in de tweede race sterk terug met een derde finishpositie, de in Almere woonachtige Lantermans verbaasde vriend en vijand door zijn tweede race te winnen. Hierdoor zijn beide zeilers behoorlijk opgeklommen in het klassement met Kats op een zesde positie en Lantermans op een tiende plaats.

Kats maakte vandaag een serie van 13 en 3, "bij de eerste race startte hij erg goed," zo meldt coach Jaap Zielhuis. "Hij ging prachtig voor het hele veld weg, maar kon daarna niet goed participeren op een aantal extreme winddraaiingen. Hij lag tiende bij de bovenboei en is uiteindelijk als dertiende gefinished. Hij heeft zich hierdoor niet van de wijs laten brengen en zeilde een goede tweede race. De wind was vanmiddag overigens constanter en dat werkt in het voordeel van Kats. Hij bracht de boot goed op snelheid en kwam als derde binnen." Zoals Serge Kats zelf zegt: "het kan ermee door."

Ook de in Friesland geboren Lantermans verbeterde zichzelf in de tweede wedstrijd (race 4). Na een teleurstellende 17e plaats tijdens de eerste race, kwam Lantermans sterk terug met een eerste plaats als resultaat. "Knap gedaan", zo vindt Zielhuis. Hij vaart momenteel goed en ontwikkelt vooral voor-de-wind een waanzinnige snelheid. In die tweede race kwam hij als achtste bij de bovenboei, zeilt vervolgens in het daaropvolgende voor-de-windse rak naar een tweede plaats, houdt deze positie vast in het kruisrak om in het laatste voor-de windse rak xx toe te slaan en met volle snelheid Ainslie voorbij te zeilen."

Stand na 4 races, 126 deelnemers

plnaam land r1 r2r3 r4 pnt

1 Ben Ainslie Gbr 3 6 7 2 18
2 Roope Suomalainen Fin 4 115 7 27
3 Daniel Birgmark Zwe 1 9 9 11 30
6 Serge Kats Ned 2 1913 3 37
10Pieter Lantermans Ned 14 9 17 1 41
43Marc de Haas Ned 9 1851 31 109

zie ook:http://www.marnet.fi/njk/LaserEM/

Laat meer artikelen zien over: EK Laser, Helsinki (FIN) 1999


-----------------------------------------------------------------------

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.


_
KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie