Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 27-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Spijkenisse: verkrachting 18-jarige vrouw

Donderdag 1 juli gaat een 18-jarige vrouw rond 08.45 uur naar haar werk in Spijkenisse. Ze is het viaduct over de Heemraadsingel gepasseerd, als ze een donkere man midden op het fietspad ziet lopen. Als zij hem voorbij wil gaan duwt hij haar met fiets en al in de struiken. Dan begint de 3½ uur durende vrijheidberoving, waarin de dader haar bedreigt, slaat, uitkleedt, bijna wurgt en uiteindelijk verkracht.

Plek verkrachting
De dader zoekt eerst een plek waar het slachtoffer gevallen is. Deze bevalt hem niet. Vervolgens halen ze de fiets op en slaan rechtsaf. Ondertussen komen ze diverse andere mensen tegen: onder andere een fietser en een vrouw die een middelgrote zwarte hond uitlaat. Aan de overkant van het weiland zoekt de dader opnieuw naar een geschikte plek, dwars door struiken heen.

Metrostation
De dader dreigt de vrouw te doden als zij alarm wil gaan slaan. Hij dwingt haar, na de verkrachting, mee te rijden, het viaduct over richting Metrostation. Terwijl ze achterop zit ziet ze haar vader lopen, die haar met een kennis is gaan zoeken. Op het werk hebben ze de vrouw gemist. Hier schrikt de dader van en vlucht weg.

Signalement dader:
donkere man, die zelf zei van Surinaamse afkomst te zijn; 30-35 jaar;
1.75-1.80 meter; mager postuur, gespierde armen; lang gezicht met dikker lippen, brede neus en ingevallen wangen; kort zwart kroeshaar, een snor en een sikje; lichtbruine, uitpuilende, ogen en waarschijnlijk brildragend; gele tanden; gaatje in linkeroor, maar geen oorbel.

Hij droeg lichtkleurige sportschoenen; donkerblauwe sokken met paarse/zalmkleurige ruitjes; vale spijkerbroek met daarin een zwarte riem met gesp; donkerblauwe boxershort met gulp; veelkleurig overhemd met lange mouwen; paars/roze/lichtblauw trainingsjack van het merk Australian; een zilverkleurige ketting met 2-3 cm. grote hanger (glazen steentje in metalen zetting); ketting van soort rasta touwtje met kralen in rasta kleuren, hieraan een schelp van ca. 10 cm. ook in rasta kleuren.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de dader aan de hand van het opgegeven signalement?

- Wie is getuige geweest van de wandeling over het fietspad en heeft nog niet met de politie gesproken?

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond
Tel: 0800 - 61 04 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie