Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Krachtige impuls voor jeugdzorg in Flevoland

Datum nieuwsfeit: 27-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

PERSBERICHTEN

NUMMER: 99-101
DATUM: 27 juli 1999

Krachtige impuls voor jeugdzorg in Flevoland

Het college van Gedeputeerde Staten wil de voorzieningen in de jeugdzorg nog dit jaar fors uitbreiden. Deze uitbreiding is mogelijk omdat Provinciale Staten bij de vaststelling van het Werkprogramma 1999-2003 hebben besloten éénmalig fl. 3 miljoen beschikbaar te stellen, om de ergste achterstanden in de jeugdhulpverlening in te lopen. Daarnaast heeft staatssecretaris mevr. Vliegenthart voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport nog eens fl. 3,3 miljoen extra beschikbaar gesteld aan Flevoland, voor de bestrijding van de wachtlijsten op dit terrein. Bureau Jeugdzorg krijgt een krachtige impuls om de stijgende wachtlijsten te bestrijden. Jaarlijks komt hiervoor bijna fl. 1 miljoen extra beschikbaar. Het aantal plaatsen dagbehandeling voor jonge kinderen wordt met 24 plaatsen uitgebreid. Deze uitbreiding vindt met name in de gemeente Almere plaats. Nu bestaat voor dit type voorziening een wachtlijst van bijna een jaar. Ook het aantal pleegzorgplaatsen wordt van 118 naar 178 verhoogd om aan de gestegen vraag tegemoet te komen. In Nederland is een ernstig tekort aan behandelmogelijkheden voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Om deze reden zal in Almere een behandelgroep van 8 plaatsen worden opgezet. Ten slotte stelt het college ruim fl. 600.000,- beschikbaar voor Families First. Families First is een vorm van intensieve gezinsgeleiding en heeft tot doel uithuisplaatsing te voorkomen.

Met de nu geplande uitbreiding wordt een forse stap gezet om het voorzieningenniveau voor de zorg aan kinderen en jongeren op normaal Nederlands peil te brengen. Zover is het nog niet, daarvoor is naar schatting nog fl. 5 miljoen extra noodzakelijk. Het voorstel voor de verdeling van de extra gelden wordt besproken in de commissie voor Financiën, Zorg en Welzijn, Europa op 10 september 1999. Provinciale Staten bespreken het voorstel op 30 september 1999. Ook staatssecretaris Vliegenthart zal uiteindelijk haar goedkeuring moeten geven. Vervolgens zullen met de betreffende instanties de definitieve bedragen vastgesteld worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie