Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 27 juli 1999

Assen, 27 juli 1999
Persberichtnummer 99-138Provincie ondersteunt initiatief grondbank Wapserveen Gedeputeerde staten dragen ruim 34.000 gulden bij aan de oprichting van een grondbank in het landbouwgebied rond Wapserveen. Met het geld, dat komt uit het Europese Leader programma voor de ontwikkeling van het platteland, ondersteunt de provincie het initiatief van dertig boeren uit de regio, die zo willen voorkomen dat mensen van buiten het gebied de grond van kleine bedrijven opkopen. Door aankoop van de vrijkomende grond willen de boeren via kavelruil de structuur van de bestaande bedrijven verbeteren of ruimte scheppen voor nieuwe bedrijven. Bovendien willen zij de grondbank een rol laten spelen bij het opzetten van agrarisch natuurbeheer. De grondbank onderneemt alleen actie als de boeren uit Wapserveen zelf geen belangstelling hebben voor de grond. (Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Anne de Jonge van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592)
365253)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie