Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Misverstand over relatie ongeval en vooroeversuppletie'

Datum nieuwsfeit: 28-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MINVENW:Misverstand ongeval en vooroeversuppletie

Misverstand Omtrent Relatie Dodelijk Ongeval In Mui En Vooroeversuppletie

Door een bericht op de voorpagina van de Telegraaf is een misverstand ontstaan omtrent de relatie tussen het aanbrengen van een vooroeversuppletie bij Egmond en het ontstaan van muien.

De dodelijk ongevallen bij Bergen hebben niet plaatsgevonden op de plaats van de vooroeversuppletie. Deze suppletie is enige kilometers zuidelijker, ter hoogte van Egmond aangebracht. Rijkswaterstaat zal dan ook geen onderzoek uitvoeren naar aanleiding van deze dodelijke ongevallen.

Wel wordt al enige jaren onderzoek gedaan naar het hele kustgebied voor Bergen en Egmond. Dit gebied staat bekend als bijzonder dynamisch, wat de oorzaak is voor de veelvuldige kustafslag. Door middel van dit onderzoek wordt gezocht naar oplossingen voor deze sterke kustafslag.
Een dynamische kust betekent ook dat er in het gebied veel muien zijn, die ieder jaar voor gevaarlijke situaties leiden.

Een suppletie kan niet de oorzaak zijn voor het ontstaan van muien. De suppleties worden juist aangebracht op de plaats van de mui, zodat de sterke stroming naar zee vermindert.

Hans Scholten, 070 - 351 6544

Internet informatie: waterland.net/rws.hdw.a/dynha/maatreg

28 jul 99 12:12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie