Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Componist Edgard Varese woonde enige tijd in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 28-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 juli 1999

Componist Edgard Varese woonde enige tijd in Eindhoven

De beroemde componist Edgard Varèse woonde in de jaren 1957 en 1958 in de woning aan de Gagelstraat 38. Om dat te herdenken heeft de afdeling Kunst en Cultuur van de gemeente Eindhoven begin deze week aan de voorgevel van de woning een bordje geplaatst met het opschrift 'In dit huis woonde in 1957/1958 Edgard Varèse (Parijs, 1883-New York, 1965) tijdens de creatie van Poème électronique voor het Philips Paviljoen op de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1958.

Eigenzinnig
Edgard Varèse behoort tot een van de belangrijkste componisten van deze eeuw. De eigenzinnige Amerikaan van Franse afkomst voltooide in een periode van 40 jaar twaalf werken die bij het publiek zeer gemengde reacties opriepen. Pas vanaf de jaren vijftig werd zijn werk vaker uitgevoerd en gewaardeerd.In opdracht van Philips componeerde Varèse een elektronisch muziekstuk met als titel Poème électronique. Dit werk was bestemd voor het Philips Paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. Dit werk werd voornamelijk gecomponeerd in het Natuurkundig Laboratorium van Philips.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie