Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 28-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 07/28/99

Persbericht 28 juli 1999/

Eindhoven: Tasjesroof
Een 81-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur, het slachtoffer geworden van een tasjesrover. De vrouw liep over de Vinckenbrinckstraat en werd aangesproken door een meisje. Het meisje vroeg aan de vrouw hoe laat het was. Toen het slachtoffer op haar horloge keek griste het meisje de portemonnaie van de vrouw uit de tas die op haar rollator stond. In de portemonnaie zat een bedrag van Fl. 300.-. Het slachtoffer had dit geld zojuist gehaald om enkele zaken te kopen.

Helmond: Aanhouding winkeldieven
Twee Helmonders van 31 en 40 jaar oud, zijn dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur, op respectievelijk de Hindestraat en de Bakelsedijk, aangehouden. Surveillerende agenten hadden de 40-jarige verdachte op de Veestraat zien fietsen met een rugzak en een grote plastic tas. Omdat de man een bekende van de politie is werd hij enige tijd gevolgd. Op de Bakelsedijk gaf de man de plastic tas over aan de 31-jarige verdachte. Toen deze laatste in de gaten kreeg dat de politie in de buurt was probeerde hij weg te komen. Kort hierop werd de man op de Hindestraat aangehouden. In de plastic tas zaten 53 paar sokken met de labels er nog aan. Even later is de 40-jarige verdachte op de Bakelsedijk aangehouden. Deze was in het bezit van 4 paar sokken. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. Zij gaven toe de sokken te hebben weggenomen uit een winkel in het centrum. De sokken zijn inbeslaggenomen en zullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden.

Helmond: Aanhouding na belediging
Een 34-jarige Helmonder is dinsdagmiddag om 16.25 uur, aangehouden op de Leliestraat. De man was staande gehouden omdat hij geen veiligheidsgordel droeg. Toen de politieambtenaar hem daarop naar zijn rijbewijs vroeg weigerde hij dit te tonen en schold de politieambtenaar uit. Hierop is de verdachte aangehouden. Tijdens het vervoer van de man naar het bureau, uitte hij diverse bedreigingen aan het adres van de ambtenaar.
De verdachte is na te zijn gehoord heengezonden. De man krijgt een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel en het niet tonen van zijn rijbewijs. Voor het beledigen en bedreiging van een politieambtenaar zal er eveneens een proces-verbaal worden opgemaakt.

Helmond: Diefstal personenauto
Dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 15.30 uur, is vanuit een hal van een fabriek aan de Korte dijk een personenauto, merk Mercedes-Benz, type E290TD, kleur groen, voorzien van het Duitse kenteken NEML-195, weggenomen. Hoe men de auto heeft weggenomen is niet bekend. De auto was afgesloten en voorzien van een startonderbreker. De waarde van de auto is ± FL. 80000.00

Helmond: Aanhouding na gooien met een mes
Een 28-jarige inwoner van Helmond is dinsdagavond om 19.50 uur, op de Zuid Koninginnewal, aangehouden. De man had kort ervoor met enkele spullen, waaronder een zakmes, staan gooien. Dit zakmes kwam via een balkon op een auto terecht en raakte bijna twee vrouwen die naast de auto stonden. De man maakte een wat verwarde indruk en is inverzekering gesteld.

Helmond: Diefstal uit een woning
Woensdagmorgen om 00.16 uur, zijn op de Van Stolberglaan een 28-jarige en een 20-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een getuige had gezien dat de mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan de Van Stolberglaan en de politie gewaarschuwd. Op het moment dat de politie arriveerde zag men de twee verdachten bij de woning vandaan komen. Toen de politie de mannen wilde aanhouden probeerden ze te vluchten. Na een korte achtervolging, door enkele tuinen, konden beide verdachten toch worden aangehouden. Onder hevig verzet zijn zij overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. De auto van de verdachten is inbeslaggenomen en veilig gesteld. Bij de aanhouding liepen beide politieambtenaren lichte verwondingen op.

Helmond: Man komt zich melden
Een 53-jarige inwoner van Helmond is maandagmorgen om 02.20 uur, in het politiebureau aangehouden. De man, de bestuurder van de auto die op zaterdagmorgen op de Kanaaldijk Noord Oost in het water reed, kwam zichzelf aangeven. Hij verklaarde dat hij niet per ongeluk in het water reed maar dat hij dit met opzet had gedaan. In verband met relatieproblemen wilde hij een eind aan zijn leven en het leven van zijn vrouw maken. De man is inverzekering gesteld en op woensdagmorgen 28 juli 1999, voorgeleidt aan de Officier van Justitie.

Helmond: Coniferenbrandjes
De politie heeft de afgelopen dagen diverse meldingen binnen gekregen van coniferenbrandjes. Deze brandjes vinden vooral plaats in de wijken De Rijpel en Brouwhuis. De coniferen worden vooral in de late avond en vroege morgenuren aangestoken. De politie geeft bewoners in die wijken dan ook de goede raad om de tuin laat in de avond te sproeien en de coniferen goed nat te houden. Een onderzoek naar de onbekende dader(s) is inmiddels ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie