Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gelderland grijpt in bij overslagbedrijf afvalstoffen

Datum nieuwsfeit: 28-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Gelderland

Provincie grijpt in bij onwillig op- en overslagbedrijf Sanders in Boven Leeuwen

28 juli 1999

Nr. 99-283

Het geduld van de provincie met het op- en overslagbedrijf van afvalstoffen Sanders is meer dan op. Herhaalde malen hebben zowel de provincie als de politie geconstateerd dat Sanders een puinbreker binnen de poorten van het bedrijf aan de Van Heemstraweg in Boven-Leeuwen in werking had zonder over de vereiste vergunning te beschikken. De provincie heeft het bedrijf dan ook meer dan eens gewaarschuwd dat zonder vergunning niet gebroken mocht worden. De laatste keer dat het bedrijf controle kreeg van de provincie was op 20 juli jl., waarbij wederom bleek dat de puinbreker illegaal in gebruik was. Dat het proces verbaal tegen deze overtreding weinig indruk maakte, bleek toen bij hercontrole op 22 juli de puinbreker weer in gebruik was. Ook trof de provincie op het terrein een opslag van ruim 2000 m³ bouw- en sloopafval aan. Sanders heeft maar toestemming voor 310 m³ opslag. Het bedrijf gaf te kennen het puin tot granulaat te willen verwerken om het daarna op het eigen terrein verder toe te passen.

Sanders wil een milieuvergunning voor de puinbreker en heeft inmiddels een vergunningaanvraag ingediend. Om in de tussenperiode toch met de puinbreker te kunnen werken, vroeg het bedrijf een gedoogbeschikking. De provincie heeft dit verzoek afgewezen. De vergunningaanvraag bleek niet ontvankelijk en de voorschriften van de huidige vergunning werden onvoldoende nageleefd. De provincie liet daarbij weten dat een gedoogbeschikking definitief niet meer verleend zou worden als er zonder voorafgaande toestemming van de provincie toch puin zou worden gebroken. Na de laatste controle kan Sanders de gedoogbeschikking vergeten.

Sanders heeft deze overtredingen begaan en krijgt dan ook van de provincie geen respijt meer. Met onmiddellijke ingang moet Sanders de activiteiten met de puinbreker stoppen op straffe van verzegeling dan wel afvoeren van de puinbreker. Beide maatregelen komen voor rekening van Sanders. Daarnaast moet het op het terrein teveel opgeslagen bouw- en sloopafval binnen 6 weken na inwerkingtreding van de beschikking zijn afgevoerd. Gebeurt dat niet, dan verbeurt Sanders een dwangsom van 2.500,- per dag met een maximum van 197.500,-.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* de dienst Milieu en Water, de heer J. de Leeuw, tel. (026) 359 99 62, e-mail: (j.leeuw@prv.gelderland.nl)
* de afdeling Communicatie, mevrouw M. Nijenhuis, tel. (026) 359 90 20, e-mail: (m.nijenhuis@prv.gelderland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie