Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Electronic commerce in Nederland: 25 miljard in 2002'

Datum nieuwsfeit: 29-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
International Data Corporation Benelux

DUTCH IDC PRESS RELEASE


Electronic commerce omzet in Nederland zal groeien van 2,3 miljard gulden dit jaar tot ruim 25 miljard gulden in 2002

IDC Rapport: Electronic Commerce in the Netherlands 1999

Amsterdam, 29 Juli 1999 - IDC verwacht dat de electronic commerce omzet in Nederland zal groeien met een samengestelde jaarlijkse groeivoet van 143% gedurende de periode 1998-2002. Dit jaar zullen de Nederlandse Internet gebruikers gezamelijk zon 2,3 miljard gulden uitgeven via het Internet. Het grootste deel hiervan zullen de zakelijke Internet gebruikers voor hun rekening nemen. Tegen het eind van 2002 zal 80% van de electronic commerce omzet afkomstig zijn van de business-to-business sector.

Een aanzienlijke groei in het aantal Internet gebruikers in Nederland, het percentage Internet gebruikers dat aankopen doet via het Internet en het gemiddeld bestede bedrag via het Internet liggen ten grondslag aan de sterke groei in electronic commerce omzet in Nederland. IDC verwacht dat het aantal Internet gebruikers in Nederland zal stijgen tot 7,5 miljoen in 2002. Dit houdt in dat in 2002 bijna de helft van de Nederlandse bevolking op regelmatige basis toegang heeft tot het Internet.

In het IDC rapport wordt onder Electronic Commerce verstaan de digitale aankoop van goederen en diensten. De aankoop moet geïnitieerd worden via het Internet, maar hoeft niet volledig afgehandeld te worden via het Internet. Indirecte Internet aankopen, waarbij additionele acties (zoals het doorgeven van credit card gegevens via de fax of telefoon) nodig zijn, worden in dit rapport meegerekend. IDC komt tot zijn Electronic Commerce voorspellingen door middel van een uitgebreid model waarin zowel variabelen van de vraagkant als van de aanbodkant zijn opgenomen.

Naast de enorme groei van de omzetten via het Internet verwacht IDC ook een groei in de aankopen van IT diensten en produkten gerelateerd aan Internet gebruik. Het totaal van deze uitgaven zal stijgen van 2,4 miljard gulden in 1998 tot 5,8 miljard in 2002. Het gaat hierbij om de aankoop van hardware, software en IT dienstverlening die wordt veroorzaakt door het gebruik van Internet. De groei zal vooral groot zijn in de dienstverlening rond Internet en Electronic commerce. Het aandeel van de dienstverlening in de totale uitgaven aan Internet gerelateerde diensten en produkten zal groeien van 5% in 1998 tot 17% in 2002.

Het IDC rapport Electronic Commerce in the Netherlands 1999 vormt een logisch vervolg op de editie van vorig jaar. Niet alleen worden de voorspellingen doorgetrokken naar 2002, ook worden de business-to-business Internet commerce uitgaven uitgesplitst in uitgaven aan half fabrikaten (virtual cooperation) en eind produkten. Tevens komen nieuwe onderwerpen aan bod zoals Application Service Providers (aanbieders van remote access electronic commerce oplossingen), de waardeketen bij electronic commerce aankopen en Customer Relationship Management. Het rapport geeft een grondige analyse van de kansen die gecreëerd worden door het Internet.

Over IDC

International Data Corporation (IDC) is een leidinggevend ICT onderzoeksbureau met een wereldwijd netwerk van 500+ analisten in meer dan 40 landen. Zij maakt gebruik van consistente definities, standaards en methoden voor het leveren van nauwkeurige business intelligence op het gebied van wereldwijde IT trends, markten, produkten, leveranciers, prijzen en geografieen.

Met expertise in klantenbehoeften, hardware, software, services en e-commerce levert IDC empirische en kwalitatieve informatie voor het samenstellen van realistische assessments van de eisen van klanten en de toekomstige marktgroei. IDC voert meer dan 200.000 gebruikersonderzoeken uit, inclusief de continue lopende Global IT Survey die de klanten behoeften en bestedingen in 11 verticale markten in 13 landen, waaronder Belgie en Nederland onderzoekt.

IDCs website op
www.idcresearch.nl bevat een database waarin alle lokale onderzoeken, bulletins etc. opgezocht kunnen worden. IDC is onderdeel van de Internationale Data Group (IDG). s Werelds grootste IT uitgeverij met meer dan 2000 gespecialiseerde IT journalisten.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Sales & Marketing
(CustomerSupport@IDCresearch.nl)
A. Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 - 20 - 669 27 21
Fax: +31 - 20 - 617 55 66

IDC Benelux
(CustomerSupport@IDCresearch.be)
29 Avenue Louis Gribaumont
B-1150 Brussels
Belgium
Tel: +32 - 2 - 779 46 04
Fax: +32 - 2 - 779 46 05


© Copyright International Data Corporation, 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie