Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeeuwse commissaris wil permanent operationeel noodnet

Datum nieuwsfeit: 29-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Millennium Platform

Zeeuwse commissaris wil permanent operationeel noodnet

De Zeeuwse commissaris van de koningin drs. W. van Gelder vindt dat het mobiel nationaal noodnet van KPN ook na 1 april 2000, liefst permanent, operationeel moet blijven. Dat schrijft hij aan de minister van Binnenlandse Zaken. Van Gelder wijst erop dat de kans op elektriciteitsstoringen in Nederland weliswaar klein is, maar dat de afhankelijkheid van stroom door de voortschrijdende technologie steeds groter wordt.
KPN Nederland heeft het noodnet speciaal voor de millenniumovergang ingericht, voor het geval vaste en mobiele telecommunicatie- en semafoonsystemen als gevolg van
stroomstoringen uitvallen.
Van Gelder schrijft de minister verheugd te zijn over het besluit voor elke provincie een aansluiting op het noodnet beschikbaar te stellen. Het bevreemdt de Zeeuwse commissaris echter dat het noodnet slechts van 1 oktober 1999 tot 1 april beschikbaar
zal zijn.
Een situatie vergelijkbaar aan die bij de millenniumovergang kan zich volgens Van Gelder immers ook voordoen bij calamiteiten buiten die periode. Hij wijst erop dat ge?ndustrialiseerde landen door de afhankelijkheid van stroom steeds kwestbaarder worden. De Zeeuwse commissaris meldt de minister verder dat het provinciaal coördinatiecentrum vanaf 31 december 18.00 uur volledig operationeel zal zijn.
(bron: ANP)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie