Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Partnerregeling voor de Pas 65 afgeschaft

Datum nieuwsfeit: 29-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Weeknieuws

Nieuwe voorwaarden Pas 65

betreft:
week: week 30

Met ingang van 1 september aanstaande gaat er voor jongere partners van 65-plussers het een en ander veranderen om in aanmerking te komen voor een Pas 65. Voorheen konden jongere partners van 65-plussers óók een Pas 65 krijgen, zodat 65-plussers samen met hun jongere partner iets kunnen ondernemen. Per 1 september wordt de partnerregeling afgeschaft. Jongere partners kunnen vanaf die datum dus geen Pas 65 meer krijgen. Pas als zij 65 jaar zijn, komen zij ook in aanmerking voor de pas. Partners tussen de 60 en 65 jaar die al een Pas 65 hebben, mogen deze behouden en kunnen op vertoon van de pas korting krijgen.

De regeling waarbij een 65-jarige (vroegere) Nederlander, die in het buitenland woont en tijdelijk in Nedeland op bezoek is, een Pas 65 kan verkrijgen, wordt ook per 1 september ingetrokken. Deze regeling verdraagt zich namelijk niet met de Europese wet- en regelgeving.

De Pas 65 is af te halen bij de gemeente en kost fl. 8,50. Neemt u als u de pas komt halen een goed gelijkende pasfoto en een legitimatiebewijs mee. U moet de pas wel zelf ophalen, aangezien u dit "persoonlijke document" zelf moet ondertekenen.

Indien u nog vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken van de gemeente Den Helder, tel. 671 665.


laaste verandering: juli 29, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie