Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landmacht start proef commerciële personeelswerving

Datum nieuwsfeit: 30-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Persbericht

Landmacht start proef commerciële personeelswerving

DV/PB79/99; Den Haag, 30 juli 1999

De Koninklijke Landmacht sluit vandaag (30 juli) in Den Haag een contract met Start Uitzendbureau. Overeengekomen wordtPB79 dat het uitzendbureau vanaf 1 augustus a.s. als proef gedurende vijf maanden vijfhonderd mensen gaat werven voor gevechts- en gevechtsondersteunende functies bij de landmacht. Met deze proef wil de Koninklijke Landmacht onderzoeken welke aanvullende bijdrage commerciële uitzendbureaus kunnen leveren aan de werving van nieuw personeel. De keuring en selectie van de kandidaten blijft een verantwoordelijkheid van defensie.

Jongeren die geïnteresseerd zijn in een functie bij de Koninklijke Landmacht kunnen vanaf 1 augustus, behalve bij de elf banenwinkels van de landmacht, ook informatie inwinnen bij alle vestigingen van Start. Het uitzendbureau maakt voor het realiseren van de wervingsdoelstellingen verder gebruik van onder andere televisieprogramma Start op 6', internet en de gegevensbestanden van de verschillende onderdelen van Start.

Jaarlijks heeft de Koninklijke Landmacht tussen de drie- en vierduizend nieuwe militairen nodig. Vorig jaar (1998) realiseerde de landmacht 86% van zijn totale wervingsbehoefte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie