Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet adoptie Nederlands bedrijfsleven gegroeid

Datum nieuwsfeit: 30-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
International Data Corporation Benelux

DUTCH IDC PRESS RELEASE


Internet adoptie binnen het Nederlands bedrijfsleven is enorm gegroeid het afgelopen jaar

IDC Rapport: Internet Solutions for Businesses in the Netherlands 1999

Amsterdam, 30 juli 1999 - Gedurende 1998 heeft het Nederlandse bedrijfsleven een enorme stap voorwaarts gezet wat betreft de adoptie van het Internet. Maakten aan het begin van 1998 nog bijna de helft van de Nederlandse bedrijfsvestigingen met meer dan 10 werknemers geen gebruik van het Internet, aan het begin van 1999 is dit gedaald tot minder dan een vijfde. Ruim 80% van de Nederlandse bedrijfsvestigingen (meer dan 10 werknemers) heeft in ieder geval toegang tot het Internet. IDC verwacht dat dit zal stijgen tot ruim 90% in 2001. Meer dan de helft van de bedrijfsvestigingen heeft naast Internet toegang ook een eigen home page geïnplementeerd op het World Wide Web. Een tiende van de Nederlandse bedrijfsvestigingen met meer dan 10 werknemers heeft zelfs een home page die de mogelijkheid biedt tot het kopen van produkten of diensten via het Internet.

Intranet en extranet zijn minder gangbaar in het Nederlandse bedrijfsleven, maar vooral het gebruik van intranet groeit snel. Aan het begin van 1999 had ongeveer een derde van de Nederlandse bedrijfsvestigingen de beschikking over een intranet. Aan het begin van 1998 was dit nog 18%. Extranetten komen relatief weinig voor in Nederland, slechts 7% van de Nederlandse bedrijfsvestigingen had een extranet geïnplementeerd aan het begin van 1999. IDC verwacht echter een flinke groei in het gebruik van intranet en extranet in de komende paar jaar.

Het IDC rapport Internet Solutions for Businesses in the Netherlands 1999 (NL99IS01) geeft naast een overzicht van het gebruik van Internet, intranet en extranet in het Nederlandse bedrijfsleven, ook inzicht in de verschillen tussen de diverse bedrijfssegmenten op het gebied van Internet adoptie. Volgens het door IDC ontwikkelde Internet Adoption Framework heeft de bankensector nog steeds een leidende positie met betrekking tot de adoptie van Internet.Verschillende factoren hebben bijgedragen aan het behalen van deze leidende positie. Naast een hoge penetratie van Internet toegang zijn dat vooral een bovengemiddelde penetratie van home pages in het algemeen en electronic commerce home pages in het byzonder. De sector gezondheidszorg en de overheids sector sluiten de rij met een zeer lage Internet adoptie.

Binnen West Europa neemt Nederland een bovengemiddelde positie in met betrekking tot een aantal Internet gerelateerde aspecten. De penetratiegraad van Internet toegang, home pages en intranet zijn allen boven het Europees gemiddelde.

Internet is een snel veranderend en snel groeiend fenomeen. Steeds meer bedrijven krijgen ermee te maken. Natuurlijk passen niet alle bedrijven zich even snel aan het Internet aan. Tot op zekere hoogte kunnen deze verschillen tussen bedrijven verklaard worden door de bedrijfsgrootte en het bedrijfssegment waarin de bedrijven werkzaam zijn. In the nieuwe IDC rapport Internet Solutions for Businesses in the Netherlands 1999 worden deze verschillen in Internet adoptie nader onderzocht. IDC onderzoekt hierin het gebruik van Internet, intranet en extranet binnen het Nederlands bedrijfsleven. Onderwerpen als de penetratie van het World Wide Web, intranet en extranet, eigenschappen van home pages, transacties op het WWW en Internet Service Providers worden in dit rapport uitgebreid behandeld. De informatie is uitgesplitst naar bedrijfsgrootte en bedrijfssegment.

Om een idee te krijgen welk bedrijfssegment het meest voorop loopt wat betreft Internet adoptie en welk segment het minst, heeft IDC het Internet Adoptie Framework ontwikkeld. Met behulp van diverse indicatoren geeft IDC een rangorde aan de verschillende segmenten op basis van hun Internet adoptie. Het geeft onder meer aan welk segment een leidende positie heeft in het gebruik van Internet technologie en de integratie ervan in het gehele bedrijfsproces.

Over IDC

International Data Corporation (IDC) is een leidinggevend ICT onderzoeksbureau met een wereldwijd netwerk van 500+ analisten in meer dan 40 landen. Zij maakt gebruik van consistente definities, standaards en methoden voor het leveren van nauwkeurige business intelligence op het gebied van wereldwijde IT trends, markten, produkten, leveranciers, prijzen en geografieen.

Met expertise in klantenbehoeften, hardware, software, services en e-commerce levert IDC empirische en kwalitatieve informatie voor het samenstellen van realistische assessments van de eisen van klanten en de toekomstige marktgroei. IDC voert meer dan 200.000 gebruikersonderzoeken uit, inclusief de continue lopende Global IT Survey die de klanten behoeften en bestedingen in 11 verticale markten in 13 landen, waaronder Belgie en Nederland onderzoekt.

IDCs website op
www.idcresearch.nl bevat een database waarin alle lokale onderzoeken, bulletins etc. opgezocht kunnen worden. IDC is onderdeel van de Internationale Data Group (IDG). s Werelds grootste IT uitgeverij met meer dan 2000 gespecialiseerde IT journalisten.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Sales & Marketing
(CustomerSupport@IDCresearch.nl)
A. Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 - 20 - 669 27 21
Fax: +31 - 20 - 617 55 66

IDC Benelux
(CustomerSupport@IDCresearch.be)
29 Avenue Louis Gribaumont
B-1150 Brussels
Belgium
Tel: +32 - 2 - 779 46 04
Fax: +32 - 2 - 779 46 05


© Copyright International Data Corporation, 1999. Unauthorized use is strictly forbidden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie