Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden aan Hoofdwegenstructuur Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 30-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer


30 juli 1999

Diverse wegwerkzaamheden aan de Hoofdwegenstructuur

Ondanks de vakantieperiode zijn er toch nog de nodige wegwerkzaamheden aan de Hoofdwegenstructuur in Zoetermeer. In dit artikel leest u om welke werkzaamheden het gaat en met welke verkeersmaatregelen u rekening moet houden.
Sinds het begin van deze week zijn er werkzaamheden aan de Ruimtebaan in Noordhove. De fietspaden langs de Ruimtebaan, vanaf de Zegwaartseweg tot het Tochtpad, en langs de Aziëweg, vanaf Planbaan tot de aansluiting op het nieuwe asfalt richting het Noord Aa strand, krijgen van een betonlaag. Deze werkzaamheden duren een week en de (brom)fietsers worden omgeleid.

Aziëweg
Er worden reparaties verricht aan de betonstroken van de viaducten in het wegdek, eerst de viaducten aansluitend aan de Europaweg, daarna het viaduct bij de Wallendreef/Surfpad en als laatste het viaduct tussen de Redelaan en de Planbaan.
De werkzaamheden zijn, bij droog weer, in één week afgerond. Het verkeer zal tijdens de werkzaamheden, zonodig, met mobiele verkeerslichten geregeld worden.

Ook zijn er aanpassingen aan de keerwand van het viaduct Aziëweg/Surfpad, zodat er een ontsluiting (voetpad) aangelegd kan worden voor de bushaltes Surfpad.
Uitvoering circa drie weken. Verkeersmaatregelen per rijstrook met voorrangsregeling (alleen tijdens het betonstorten ongeveer twee dagen).

Australiëweg
Aan de brugleuning van het viaduct Leidsewallenwetering wordt een 'aanrijschade' verholpen, uitvoering circa drie weken, vervangende leuning verkeersveilig (stalen barriers). Verkeersmaatregelen: tijdens het verwijderen en aanbrengen van leuning wordt er één rijstrook afgezet.

Ook aan de Afrikaweg en de Oostweg worden vangrails hersteld. Uitvoering een dag, verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden, afzetting per rijstrook.

Vernispad
In de (brom)fiets-/voetgangers tunnels aan het Vernispad (Oostweg) en aan de Danny Kayelaan (Zuidweg) zijn reparatie- en betegelingswerkzaamheden in uitvoering. Half augustus zijn deze activiteiten klaar.

Gemeente Zoetermeer © juli 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie