Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilen EK Soling: Team Heiner wint opnieuw

Datum nieuwsfeit: 30-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: 30-7-1999

ZEILEN - EK Soling, Sandefjord, 9NOR): Team Heiner wint wederom en verstevigt eerste plaats in klassement


----------------------------------------------------------------------- Met het winnen van de wedstrijd van vandaag en nog maar één race te gaan maakt Team Heiner alle kans op de Europese titel. Voorafgaand aan dit EK werd het team 2e bij het EK Matchracen. Roy Heiner met bemanningsleden Peter van Niekerk en Dirk de Ridder hebben nu vier van de acht gevaren wedstrijden gewonnen. "Maar vandaag was geen gemakkelijke overwinning," aldus coach Rigo de Nijs.

"Met maar twee scheepslengtes verschil op het Franse Team kwamen de Nederlandse Solingzeilers over de eindstreep. Het gevecht ging tussen Presti en zijn bemanning en Team Heiner. Bijde eerste bovenboei lag Heiner eerste en kon dat vasthouden tot en met de tweede bovenboei, bij de tweede onderboei werd Heiner ingehaald door Presti en pas in het laatste rak op 50 meter voor de finish kon Heiner toeslaan en als eerste over de finishlijn komen." Heiner vult Rigo aan met de opmerking: "We hebben wel perfect gevaren en dan win je!"

Ook voordekker Dirk de Ridder (Waddinxveen) is dik tevreden over de wedstrijd van vandaag en de afgelopen dagen. "Het gaat waanzinnig goed, onze doelstelling van te voren was de eerste plaats en dat gaat lukken, de stemming aan boord is erg goed, terwijl we geen gemakkelijke start hadden." Verder verklarend meldt de 26-jarige zeiler: "Kijk Roy en Peter kwamen direct van de Admiral’s Cup naar dit EK zonder rustpauze en ikzelf heb een aantal etappes meegevaren op het Belgische schip de Kateie in de Tour de France à la Voile. Het is wel kicken dat zowel de Kateie als het Trust Admiral’s Team gewonnen heeft. Maar dat betekent ook dat we zonder speciale training in de Soling direct aan dit EK begonnen zijn." Op de vraag wat het grote verschil is tussen zeilen op de Kateie en zeilen op de Soling hoeft De Ridder niet lang na te denken: "Op de Kateie kenden we elkaar niet en xx moesten we tijdens de wedstrijden enorm aan elkaar wennen. Hier binnen ons Solingteam is alles enorm vertrouwd. Het vaart gewoon erg lekker met Roy en Peter, we vormen een hecht team

Stand na acht races, 47 teams

plnaam land r1 r2 r3r4 r5 r6 r7r8 pnt
1 Roy Heiner/Peter van Niekerk/Dirk Ned 3 1 8 6 ocs 1 1 1 21 de Ridder

2 Sergey Pichugin Ukr 4 5 9 1 1 3 164 27
3 Andy Beadsworth Gbr 10 8 1 4 3 2 4 7 29

NOOT: ROY Heiner komt zondagmiddag op Schiphol aan met BA 438 om 15.40 hrs. Peter Van Niekerk en Dirk de Ridder gaan naar Engeland om de bekende Cowesweek te varen.

zie ook:http://www.soling99.no/

Laat meer artikelen zien over: EK Soling, Sandefjord (NOR) 1999


-----------------------------------------------------------------------

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.


_
KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie