Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bredaas En Plein Public met werk van Amerikaanse componistes

Datum nieuwsfeit: 30-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

EN PLEIN PUBLIC MET WERK VAN ACHT AMERIKAANSE COMPONISTES

Het voeren van een concertprogramma met repertoire van maar liefst acht vrouwelijke Amerikaanse componisten getuigt van originaliteit. Zangeres Particia Werner Leanse en pianiste Liesbeth Kraaijpoel zijn die uitdaging aangegaan voor En Plein Public. Zij presenteren liederen en pianosolo's van deze componistes op vrijdag 30 juli 1999 om 20.30 uur op het binnenplein van De Beyerd, Centrum voor Beeldende Kunst aan de Boschstraat. De toegang is gratis.

Volgens het Amsterdamse duo hebben vooral vrouwen in het liedgenre indrukwekkende hoogten bereikt. Patricia Werner Leanse en Liesbeth Kraaijpoel hebben op verfrissende wijze lak aan conventionele programmering en presentatie. Het programma Acht Amerikaanse Componistes biedt muziek van de afgelopen honderd jaar. Het bevat klassieke `art songs' uit het begin van deze eeuw van Amy Beach, Carrie Jacobs-Bond en Mildred Lund-Tyson, filmsongs uit de gouden Hollywoodjaren van Mabel Wayne en Sylvia Fine, jazzrepertoire uit de jaren dertig van Afro-Amerikaanse Irene Kitchings, een spiritual van Margaret Bonds en recent werk van de jonge New Yorkse Vanessa Lann.

Liesbeth Kraaijpoel studeerde piano aan het Muzieklyceum van Amsterdam. Tevens deed zij de opleiding schilderen aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Zij is werkzaam als schilderes en pianiste. In die laatste hoedanigheid legt zij zich toe op kamermuziek en liedbegeleiding. Mezzosopraan Patricia Werner Leanse studeerde muziek aan de universiteit van Californië.

Het duo is gespecialiseerd in concertprogramma's met muziek van vrouwelijke componisten vanaf de barok tot vandaag. Op hun uitgebreide repertoire staan liederen en pianosolo's in verschillende talen en stijlen van een vijftigtal internationale componistes. Met hun recital Componistes vanaf de barok tot vandaag traden zij het afgelopen seizoen op in concertzalen en theaters door heel Nederland.

Acht Amerikaanse Componistes is de derde avond uit de serie En Plein Public. Zes vrijdagavonden kan men gratis genieten van theater, muziek, dans en vertellingen op de pleinen van De Nieuwe Veste, De Beyerd en Breda's Museum. Op het programma staan nog de vertellingen van oRare (De Nieuwe Veste 6 augustus) en dansgezelschap De Stilte (Breda's Museum, 13 augustus). Het Bredase smartlappenkoor Troost & Zo sluit de serie af op 20 augustus (De Beyerd).

Breda, 23 juli 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie