Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwik Fit verlaagt kosten met GlobalSTORE

Datum nieuwsfeit: 02-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Diverse Europese softwareleveranciers kiezen voor ActiveStore-technologie van Microsoft

Kwik Fit verlaagt kosten met GlobalSTORE, een ActiveStore-oplossing van ICL

Schiphol-Rijk/Brussel, 2 augustus 1999 - Kwik-Fit, een onafhankelijke Europese garageketen, heeft de GlobalSTORE-oplossing van ICL geïmplementeerd. GlobalSTORE is gebouwd op basis van Microsofts ActiveStore System Framework Service (SFS). ActiveStore-oplossingen worden inmiddels gebruikt door diverse retailorganisaties die actief zijn in heel Europa. Daarnaast gebruikt een groot aantal onafhankelijke software-leveranciers de ActiveStore-technologie voor hun retailoplossingen. Het Nederlandse PLUS Integration Retail Solutions heeft bijvoorbeeld de op ActiveStore-technologie gebaseerde retailoplossing Shopmate Monitor geïmplementeerd bij Boon Sliedrecht. Circa 1.000 retailers en Independent Software Vendors (ISVs) uit de hele wereld ondersteunen inmiddels ActiveStore via de ActiveStore Steering Committee en de European Customer Advisory Board (ECAB).

PLUS Integration Retail Solutions heeft met haar verkoopbeheersysteem Shopmate Monitor in september 1998 de eerste oplossing voor hoofdkantoren geïntroduceerd die gebaseerd is op ActiveStore. Voor Shopmate Monitor heeft PLUS Integration Retails Solutions onlangs de Retail Application Developer (RAD)-onderscheiding ontvangen.

John Baan, algemeen directeur van PLUS Retail, stelt dat zijn bedrijf het ActiveStore-raamwerk ondersteunt, omdat het zijn klanten een krachtig platform en toekomstbestendig groeipad biedt. "Shopmate Monitor is een toepassing waarmee hoofdkantoren op basis van hun productdatabase over uitgebreide functionaliteit beschikken voor het beheer van hun verkoopsysteem." De ActiveStore-oplossing Shopmate Monitor is inmiddels geïmplementeerd bij het hoofdkantoor van Groothandel Boon in Sliedrecht die supermarktketens bevoorraadt. Boon heeft met deze oplossing aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd en de productiviteit verhoogd.

Datzelfde is gebeurd bij Kwik-Fit, dat de GlobalSTORE-oplossing van ICL heeft geïmplementeerd. Deze oplossing is volledig gestandaardiseerd op Microsoft-producten en biedt een eenduidig en consistent raamwerk, waarin de verkoopstaf van Kwik-Fit voorraadinformatie kan controleren, e-mails kan zenden en ontvangen, toegang heeft tot historische gegevens van klanten, adressen kan opzoeken en een grafische weergave krijgt van de elektronische productcatalogus. GlobalSTORE ondersteunt bovendien alle verkoopkantoren van Kwik-Fit en de kastransacties.

Over Microsoft ActiveStore
ActiveStore is gebaseerd op de Windows Distributed interNet Applications (Windows DNA)-architectuur en maakt deel uit van een breder initiatief van Microsoft om een end-to-end raamwerk te definiëren voor productgerelateerde branches. Dit kan variëren van leveranciers van ruwe grondstoffen tot ondernemingen die consumentenproducten leveren. Windows DNA maakt gebruik van het Component Object Model (COM) voor het bouwen van moderne, schaalbare, in verschillende lagen gedistribueerde automatiseringsoplossingen voor alle mogelijke netwerken. Andere componenten van dit raamwerk voor productbranches omvatten de OLE for Point of Sales (OPOS)-specificatie voor retail verkoopvestigingen en het Value Chain Initiative (VCI) voor business-to-business e-commerce. ActiveStore, OPOS en VCI worden gesteund door meer dan 600 Independent Software Vendors die hiervoor werken aan een gezamenlijke architectuur. In Europa zijn de volgende toonaangevende ISVs betrokken bij het ActiveStore-initiative: ICL Retail, JDA Sotfware Group, Logware, Matra, NCR, PLUS Integration Solutions, POS, Retail Business Solutions, Riva, RSD, Siemens Nixdorf, Sofitam-Tokheim en Wang Global.

Meer informatie over de retailoplossingen van Microsoft en Active Store is te vinden op:
www.microsoft.com/benelux/industry/nld/Markten/Detailhandel/Activesto re/default.asp
www.microsoft.com/benelux/industry/nld/Markten/Detailhandel/Oplossing en/CertecShopmateMonitor.asp
www.microsoft.com/benelux/industry/nld/Markten/Detailhandel/Oplossing en/GlobalStore.asp
www.microsoft.com/benelux/industry/nld/Markten/Detailhandel/default.a sp
www.microsoft.com/Europe/industry/Retail/

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74
Microsoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39 14 of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft B.V. website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, ActiveStore, Windows NT en BackOffice zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie