Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 02-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

2 augustus 1999

Diefstal met geweld
SCHIEDAM -- Zaterdagmiddag omstreeks half vier werd een 16-jarige Schiedammer op de Nieuwe Haven door zes à zeven hem onbekende jongens onder bedreiging van een mes beroofd van zijn bromscooter. De Schiedammer stond in een restaurant te wachten op een door hem bestelde maaltijd toen hij zag dat een aantal jongens aan zijn scooter zat. Toen hij naar buiten liep om er wat van te zeggen, werd hij door een van hen bedreigd met een mes. Hierop gingen de jongens er met de bromscooter vandoor in de richting van het Fabriplein. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Vrouw valt politiemensen aan
SCHIEDAM -- In de nacht van vrijdag op zaterdag rond drie uur kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen van een vechtpartij in de Henri Polakstraat.
Toen politiemensen ter plekke kwamen, troffen ze een man en een vrouw aan die met elkaar op de vuist gingen. De politie-mensen probeerden de ruzie te sussen, maar werden door de vrouw, een 39-jarige Schiedamse, diverse malen uitgescholden. Hierop besloten ze de vrouw aan te houden. Tijdens de aanhouding verzette de vrouw zich echter hevig en beet één van de politiemensen in een hand en sloeg en schopte om zich heen. Toen de politiemensen de vrouw in het politiebureau wilden fouilleren viel ze opnieuw één van de politiemensen aan. De vrouw is vervolgens ingesloten. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake verzet tijdens een aanhouding, het niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging van een ambtenaar in functie.

Winkeldief aangehouden
SCHIEDAM -- Zaterdagochtend rond elf uur hield winkelpersoneel van een supermarkt aan het Broersveld een 35-jarige Rotterdammer aan op verdenking van winkeldiefstal.
De man had even tevoren geprobeerd kaas, koffie en vlees, ter waarde van 45 gulden weg te nemen. De man werd overgedragen aan de politie van het district Schiedam en overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij nog diverse openstaande boetes had. De man is ingesloten.

Twee keer rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks twee uur hielden politiemensen van het district Schiedam op de Nieuwe Damlaan een 46-jarige man uit Dordrecht aan wegens rijden onder invloed. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij moet binnenkort voor de politierechter verschijnen. In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks drie uur hielden politie-mensen van het district Schiedam een 17-jarige Schiedammer aan die op zijn bromscooter door de Kortlandstraat reed. De jongen bleek onder invloed van alcohol (promillage 0,65) en kreeg een schikking van 190 gulden aan geboden, die hij niet betaalde. Hij moet binnenkort voor de politierechter verschijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie