Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe bepaling waarde onroerende zaken Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 02-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Taxateurs op pad voor bepaling nieuwe waarde onroerende zaken

De komende maanden gaan taxateurs op pad om de waarde van alle onroerende zaken in de gemeente vast te stellen. Onroerende zaken zijn woningen, winkels en scholen, maar ook ziekenhuizen, boerderijen en bedrijfspanden. Elke vier jaar wordt de waarde opnieuw bepaald. Op 1 januari 1999 is een nieuwe periode ingegaan. De waarde van de woning die men bezit of bewoont bepaalt hoeveel onroerende-zaakbelasting men moet betalen. De waarde wordt ook gebruikt voor de inkomstenbelasting en de waterschapslasten.

Binnenkort wordt de waarde van de woningen dus opnieuw bepaald. De Wet waardering onroerende zaken schrijft precies voor hoe de gemeente deze waarde moet vaststellen. De gemeente moet alle panden opnieuw inventariseren en taxeren. Vandaar dat de gemeente de komende maanden taxateurs op pad stuurt. Men zal taxateurs in foto's zien maken en misschien wel metingen zien verrichten. Mogelijk komen vraagt de taxateur binnen te mogen komen. Vraag in dat geval altijd naar het legitimatiebewijs. Vertrouwt men het niet, noteer dan de naam en bel met de gemeente.

Naar verwachting zijn eind 2000 alle waarden bekend. De nieuwe waarde wordt in het begin van 2001 bij beschikking vastgesteld en bekendgemaakt.

Oosterhout, 2 augustus 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie