Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hulp UNICEF: kinderen in Kosovo naar school

Datum nieuwsfeit: 02-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hulp UNICEF: kinderen in Kosovo naar school

Datum uitgave: 02-08-1999

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, is druk bezig ervoor te zorgen dat alle kinderen in Kosovo in september weer naar school kunnen. Dat is een hele klus, aangezien ruim 40% van de scholen in slechte staat verkeert of is verwoest. Terwijl scholen worden opgeknapt of herbouwd, krijgen de kinderen les in tenten, net zoals in de vluchtelingenkampen in Macedonië en Albanië. UNICEF zal daarbij school-in-a-box-pakketten verstrekken. Die bestaan onder meer uit schriften, pennen, potloden en boeken. Daarnaast levert UNICEF duizenden tafels, stoelen en schoolborden.

Voor kinderen is het belangrijk dat ze weer naar school kunnen. Het geeft hen een dagritme, en ook kunnen ze makkelijker hun traumas verwerken. Onderwijzers uit de vluchtelingenkampen in Albanië en Macedonië hebben UNICEF-trainingen gevolgd over de traumaverwerking van kinderen en weten hoe ze dit op kunnen nemen in hun lesprogrammas.

Dankzij uw hulp aan de Samenwerkende Hulporganisaties, waar UNICEF deel van uitmaakt, kon UNICEF er onder meer voor zorgen dat in de Albanese vluchtelingenkampen alle 150.000 kinderen uit Kosovo naar school konden. In Macedonië konden met hulp van UNICEF 33.000 vluchtelingkinderen naar school. UNICEF verstrekte tenten, boeken, schoolmeubilair en schoolbenodigdheden en organiseerde het onderwijs ter plaatse. Daarnaast had UNICEF hulpprogrammas op het gebied van medische zorg en voeding, traumaverwerking, hereniging van kinderen met hun familie, water- en sanitaire voorzieningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie