Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 04-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond/Eindhoven 08/04/99

Persberichten 4 augustus 1999/

Politieberichten

Helmond: Beroving
Een 15-jarige inwoner van Helmond is dinsdagavond om 21.05 uur, op de Deltaweg, aangehouden. De verdachte had eerder op de avond, op de Overloop, een 18-jarige inwoner van Bakel, onder bedreiging van zijn geld beroofd. De verdachte is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Helmond: Onder invloed
Dinsdagavond om 23.50 uur, is op de Helmstraat een 47-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had kort ervoor op de Helmstraat en aanrijding veroorzaakt. Hij bleek onder invloed te zijn. De verdachte is overgebracht naar het bureau waar hij elke medewerking aan een bloedonderzoek weigerde. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Zijn auto is veilig gesteld.

Helmond: Vechtpartij
Dinsdagavond omstreeks 21.30 uur is er op de Nemerlaerhof een burenruzie uitgelopen in een vechtpartij. Een 24 jarige vrouw uit Utrecht hielp daar haar 52-jarige moeder, uit Helmond, die werd aangevallen door een 23-jarige vrouw uit Helmond. Tijdens de ruzie, waarbij over en weer geslagen en gekrabd werd, kreeg de 23-jarige Helmondse ondersteuning van haar 30-jarige vriend uit Helmond. De 23 jarige Helmondse was het niet eens met het feit dat de Utrechtse eerder op de dag foto's van hen had gemaakt. De Utrechtse had de foto's vanuit de tuin van de woning van haar moeder aan de Nemerlaerhof genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Snelheidscontroles
Op woensdagmorgen tussen 8.30 uur en 10.30 uur is er op de Gerwenseweg een snelheids-controle gehouden. 285 voertuigen zijn gecontroleerd. 88 daarvan reden sneller dan de toe-gestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 112 km/u,. Woensdag tussen 11.30 uur en 13.00 uur is er op de Geldropseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 483 gecontroleerde voertuigen reden er 158 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u Op de Houtse Parallelweg is woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.30 uur een snel-heidscontrole gehouden. 132 voertuigen werden gecontroleerd. 25 reden harder dan de toe-gestane snelheid van 50 km/u, zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Helmond: Steunfraude
Door het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond zijn processen-verbaal opgemaakt ter zake steunfraude tegen een 5-tal verdachten die in deze periode gelegen tussen 1994 en 1996 werkzaamheden hebben verricht (via een uitzendbureau) en deze werkzaamheden en inkomsten daarvan niet hebben opgegeven aan de Sociale Dienst. Deze fraude werd ontdekt naar aanleiding van de koppeling van Belastinggegevens, de zogenaamde "witte fraude". In totaal werd de Sociale Dienst Helmond voor een bruto bedrag van fl. 5157,70 benadeeld. Dit
Bedrag zal worden teruggevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie