Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht transport naar Kosovo

Datum nieuwsfeit: 04-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Persbericht

LUCHTMACHT TRANSPORT NAAR KOSOVO

DV/M021-99
Den Haag, 4 augustus 1999

Op verzoek van de UNHCR zal een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht twaalf ton aan onderdelen voor noodwoniningen transporteren. Hiervoor zijn twee vluchten gepland op vijf augustus 1999 van de vliegbasis Amendola in Italië naar Pristina in Kosovo. Op zes augustus zal de de C-130 weer terugkeren op de vliegbasis Eindhoven. De Hercules vertrekt vandaag., vier augustus, als reguliere bevoorradings- en transportvlucht voor het Nederlandse F-16 detachement in Amendola. De prefab behuizing wordt daar ingeladen en naar Prinstina overgevlogen.

De Koninklijke Luchtmacht heeft twee Hercules C-130 transportvliegtuigen. De toestellen, ingedeeld bij het 334-squadron op de vliegbasis Eindhoven, worden wereldwijd ingezet. Afgezien van de reguliere ondersteuning van de krijgsmacht werden vorig jaar ondermeer hulpvluchten uitgevoerd naar het door de orkaan Mitch getroffen Honduras en naar verschillende bestemmingen in Afrika. Daarnaast werden vluchten uitgevoerd in het kader van vredesoperaties zoals bijvoorbeeld rond voormalig Joegoslavië.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie