Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paardensport: Elf landen naar Dutch Youngster Festival

Datum nieuwsfeit: 05-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Elf landen naar Dutch Youngster Festival

Wierden- Na de voortvarende start van vorig jaar heeft het bestuur van het Dutch Youngster Festival (DYF) de schouders er opnieuw ondergezet. Ook dit jaar zullen de Junioren en Young Riders uit heel Europa weer welkom zijn op hippisch centrum De Vossenbos in Wierden.

Voorzitter Daan Nanning:"Met deze wedstrijd is voor ons een wens in vervulling gegaan. Al jaren liep ik met de gedachte rond dat wij in Nederland toch ook een internationale wedstrijd voor Junioren en Young Riders zouden moeten hebben. De samenwerking met de Eschruiters in Wierden is uitstekend verlopen en iedereen heeft met enthousiasme gewerkt. De reacties van de buitenlandse deelnemers waren unaniem lovend en dat geeft ons goede moed om door te gaan."

Net als vorig jaar start de wedstrijd op donderdag 5 augustus met de inloopproeven en eerste kwalificatiewedstrijden. Op vrijdag 6 augustus wordt de teamwedstrijd gehouden en zaterdag 7 augustus zijn de finales. Doordat de DYF dit jaar 14 dagen voor het EK voor Junioren en Young Riders in Zwitserland plaatsvindt, komen nog meer landen dan in 1998 naar Wierden. Tot nu toe hebben zich ruiters aangemeld uit België, Duitsland, Zweden, Engeland, Finland, Italië, Ierland, Spanje, Noorwegen, Frankrijk en Nederland. Emile Tacken, Europees kampioen 1998 Young Riders, zal zijn titel verdedigen. Uit de regio rijden o.a. Gert Jan Bruggink, drie-voudig Nederlands Kampioen, Gerco Schröder en Madelein Brugman mee.
Dit jaar is de prijzenpot nog beter gevuld en zullen ook de lagere prijswinnaars daarvan profiteren. De finale van de Grote Prijs voor Young Riders is tevens een kwalificatie voor de competitie om de Gouden Laars. Daaraan is extra prijzengeld verbonden. Deze competitie heeft kwalificatiewedstrijden in Italië, België en Nederland. De finale zal worden gereden in Jerez in Spanje.

Tijdschema Z-Festival 1999

vrijdag 30 juli

08.00 - 12.00 uur 1e ronde merrieveulens
13.00 - 17.00 uur 1e ronde hengstveulens
17.00 - 19.00 uur 1e ronde vierjarigen

zaterdag 31 juli

08.00 - 10.30 uur 1e ronde driejarigen
10.30 - 12.00 uur 2e ronde vierjarigen
13.00 - 14.00 uur finale merrieveulens
14.00 - 15.30 uur finale driejarigen
15.30 - 16.30 uur finale hengstveulens
16.30 - 18.00 uur finale vierjarigen

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie