Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke installaties Groningen Legionella-vrij

Datum nieuwsfeit: 05-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Gemeentelijke installaties Legionella-vrij
5 augustus 1999
Uit onderzoek is gebleken dat alle gemeentelijke sport- en gymnastiekaccommodaties in de gemeente Groningen vrij zijn van de legionellabacterie.

Het Waterbedrijf heeft tussen 24 juni en 21 juli in opdracht van OCSW de installaties van de doucheruimtes van alle gemeentelijke sport- en gymnastiekaccommodaties onderzocht. Het gaat hierbij om zes sporthallen, 17 sportparken en 43 gymlokalen in de gemeente Groningen. Het Waterbedrijf deed de onderzoeken door watermonsters te nemen van iedere installatie. Deze werden vervolgens door het laboratorium in Schipborg onderzocht. De gemeente is zich er ter dege van bewust dat het om een momentopname gaat en zal deze zomer nog alle installaties aan een technische keuring onderwerpen. Indien nodig zullen aanpassingen worden gedaan om de kans op het eventuele ontstaan van de bacterie ook in de toekomst zo klein mogelijk te houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie