Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eenrichtingsverkeer rondom Galderse Meren Breda

Datum nieuwsfeit: 05-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

EENRICHTINGSVERKEER RONDOM GALDERSE MEREN.

Het College van Burgemeester en Wethouders van Breda heeft besloten een tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen op de wegen rondom de Galderse Meren. Dat geeft de politie de mogelijkheid om bij (verwachte) grote drukte tijdelijk éénrichtingsverkeer in te stellen op de wegen rondom de recreatieplas. Deze maatregel is in overleg met de politie opgesteld en is vooral bedoeld om ruimte te bieden aan de hulpdiensten.

De afgelopen weken is er sprake van een topdrukte bij de Galderse Meren. Het mooie zomerweer trekt dagelijks honderden recreanten die verkoeling komen zoeken aan het water. Veel van de recreanten komen met de auto wat zorgt voor een grote verkeersdrukte op de wegen rondom de Galderse Meren. Op drukke dagen staan de bermen, ondanks stop- en parkeerverboden, vol met geparkeerde auto's. De combinatie met de smalle wegen en de auto's die nog een parkeerplaatsje zoeken, zorgen ervoor dat de doorstroming op genoemde wegen in gevaar komt. Met name de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) ondervinden hiervan veel ongemak. De politie en de gemeente Breda zijn om de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden voor deze problemen.

Gezamenlijk is besloten om een tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen. Wanneer nodig wordt op de wegen rondom de Galderse Meren éénrichtingsverkeer ingesteld. In westelijke richting wordt voor het gedeelte tussen de woningen aan de Moerstraat en de kruising Moerstraat-Rijsbergsebaan éénrichtingsverkeer ingesteld. Het gedeelte van de Rijsbergsebaan tussen de Moerstraat en de Zwaantjesweg wordt tevens een éénrichtingsweg. Het is aan de politie (team Zuid-Oost) om te beoordelen wanneer het nodig is. Op de toevoerwegen naar de Galderse Meren worden weggebruikers geattendeerd op de mogelijke éénrichtingssituatie. Daarnaast komen afgedekte borden op de Moerstraat, de Zwaantjesweg en de Rijsbergsebaan die door de politie vrijgemaakt worden als de éénrichtingsverkeersituatie van toepassing is. Gemeente en politie hopen op deze manier beter de openbare orde te kunnen handhaven en vooral ook de hulpdiensten de ruimte te geven als het nodig is. De tijdelijke maatregel geldt overigens niet voor langzaam verkeer en ook het landbouwverkeer van het agrarisch bedrijf aan de Rijsbergsebaan heeft ontheffing. Voorlopig is de maatregel ingesteld voor de periode van zaterdag 7 augustus tot en met zondag 29 augustus 1999. De gemeente werkt, in overleg met belanghebbenden, aan een definitieve oplossing.

Breda, 5 augustus 1999.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie