Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan van aanpak verkeersveiligheid Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 05-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Verkeersveiligheid in Capelle aan den IJssel (deel 1)

Er ligt sinds eind april een conceptnota klaar met de titel 'integraal plan van aanpak verkeersveiligheid', kortweg IPAV. In het afgelopen najaar is er een serie informatieavonden geweest, waarop u uw suggesties kon geven ten aanzien van de verkeersveiligheid. Een groot deel van de suggesties die tijdens die avonden gedaan werd, kon worden verwerkt in het plan en is inmiddels zelfs al uitgevoerd.

Wat is er met de reacties gedaan?
Vandaag staan we kort stil bij de informatieavond voor Middelwatering en Schenkel. Over de drie andere bijeenkomsten wordt u volgende week op deze pagina geïnformeerd.
De opkomst uit Middelwatering en Schenkel destijds was groot: de bijeenkomst op 7 oktober 1998 trok circa 150 bewoners. Naast de gedane voorstellen in de verkeersnota worden op verzoek van diverse bewoners enkele aanvullende fysieke maatregelen getroffen.

Middelwatering

- Aan de Meeuwensingel wordt een verhoogde voetgangersoversteekplaats aangelegd ter hoogte van de Roerdomplaan nabij de voetbrug richting Anzere. Dit is een snelheidsremmende maatregel;

- aan de Arica wordt een verkeersdrempel aangelegd, omdat het lange rechte stuk weg aldaar te hard rijden bevordert;
- op de P.C. Boutenssingel zal ter hoogte van de ingang van het sportpark ''t Slot een verhoogde voetgangersoversteekplaats worden aangelegd.

Schenkel

- Op het gedeelte van de Bermweg, gelegen tussen het gemaal en de Haagwinde wordt een verkeersdrempel aangelegd;
- De Bermweg, ten oosten van de Capelseweg wordt 30 kilometerzone met bijbehorende snelheidsremmende maatregelen. Dit geldt ook voor de gehele 's-Gravenweg.

- Het gedeelte van de Poortmolen, gelegen tussen ziekenhuis IJsselland en de Hammerfeststraat wordt een 30 km/uur zone.

Binnenkort informatieavonden voor alle wijken De Gemeente Capelle aan den IJssel heeft besloten, dat de aangepaste verkeersnota langs de wijkplatforms gaat en dat er na de zomervakantie drie informatieavonden voor bewoners komen. Momenteel worden de reacties van de wijkoverlegplatforms, de belangenorganisaties voor fietsers, gehandicapten en ouderen verwerkt. Houdt u deze pagina de komende weken in de gaten voor de data van de informatieavonden over uw wijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie