Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verhuizing Rijkswaterstaat Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Verhuizing Rijkswaterstaat Den Bosch

De verhuizing van Rijkswaterstaat naar het voormalige gebouw van Justitie aan de Zuidwal in Den Bosch gebeurt in het weekend van 6,7, en 8 augustus.
Alle Centrale afdelingen, Beheer en Onderhoud en een deel van Infra-structuur en Vervoer, verhuizen naar de Zuidwal. Daar heeft het kantoorgebouw van architect Bas Molenaar amper vijf jaar voor Justitie dienst gedaan.
In totaal gaan circa 250 personen over.
De verhuizing gebeurt per vrachtauto, hoewel een keten van honderd man ook wel de zaak zou kunnen overbrengen, aldus projectleider Frank van Lamoen. Er hoeft maar 200 meter te worden overbrugd.

De tiende augustus is de eerste werkdag voor RWS in het 'nieuwe' gebouw. Daarvan is het interieur deels aangepast door aannemer Hazeneberg uit Vught.

RWS sluit 'verhuisperiode' af

Aannemer Hazenberg uit Vught moet onder hoge tijdsdruk werken om het interieur van het voormalige Gerechtsgebouw aan de Zuidwal klaar te krijgen 23 juli, kort voor de Bouvakvakantie, is de oplevering. 'Dan heeft het gebouw een meer open karakter gekregen', aldus projectleider Frank van Lamoen.
De binnenzijde van de herkenbare glazen hal, het cellenblok, evenals vele kantoorwanden zijn gesloopt om het gebouw meer inzichtelijk te maken. Ook zijn tal van kantoortuinen aangelegd.
Maar aan het uiterlijk is niets veranderd.
De kosten bedragen 6 miljoen, afgezien nog van de inrichting. In september wordt officieel de periode van verhuizen afgesloten wanneer ook de andere afdelingen van RWS weer naar de Schubertsingel** teruggaan.


**Het Rijksgebouw aan de Schubertsingel was door asbest vervuild.

paul kriele, 21 april 1999.

noot redactie:
paul kriele : tel.nr. : 0736910020
e-mail: kriele.engel @wxs.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie