Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militaire sportploeg naar wereldspelen

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Persbericht

MILITAIRE SPORTPLOEG NAAR WERELDSPELEN

DV/PB81/99 Den Haag, 5 augustus 1999

Een militaire sportploeg van ongeveer 195 atleten vertrekt morgenochtend, vrijdag 6 augustus, van vliegbasis Eindhoven naar de Kroatische hoofdstad Zagreb om daar deel te nemen aan de 2e militaire wereldspelen ( Military World Games). Van 8 tot en met 18 augustus strijden deelnemers uit bijna honderd landen gestreden om medailles in 24 takken van sport.

Nederland doet onder meer mee aan judo, taekwondo, wielrennen, basketbal, volleybal en specifieke militaire sporten als de marine vijfkamp, militaire vijfkamp, geweer- en pistoolschieten en parachutespringen. Tijdens de eerste MWG in Rome viel de medaille-oogst tegen, maar de verwachtingen van de Nederlandse équipe zijn nu hoog gespannen. Vooral van de judoka´s wordt veel verwacht. De voormalige Europese kampioen Mark Huizinga ( Koninklijke Luchtmacht), Ben Sonnemans en Claudia Zwiers (beiden Koninklijke Marechaussee) zijn wereldtoppers. Tijdens de wereldspelen neemt bovendien Denny Ebbers (Koninklijke Landmacht) afscheid van de judosport. De zware knieblessure van schermster Pernette Osinga (Klu) betekende een zware slag voor de équipe, maar onlangs is nationaal kampioene Sonja Tol bij de marine in dienst getreden. Arvid Oostveen ( ook KM), zou ook hoge ogen kunnen gooien, evenals wielrenner Erik van de Heuvel (Kmar), die onlangs nog wereldkampioen tijdrijden ( 30 km) werd bij de Politiespelen in Stockholm. Voorts kunnen triatleet Roland Melis (marinier) - hij is al geplaatst voor de Olympische Spelen in Sydney- en nationaal kampioen parachutespringen Bram Lasschuyt jr. (KL) voor medailles gaan zorgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie