Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

van Vrijdagmorgen 06 augustus 1999
10:30 vrijdag 6 augustus 1999

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Drouwen, verkeersongeval met letsel
Reed gistermiddag omstreeks 15.00 uur een 79-jarige vrouw op haar fiets over de Steenhopenweg. Op de kruising met de N 34 verleende zij geen voorrang aan een naderende automobiliste, een 30-jarige vrouw uit Groenlo. De fietster werd door deze auto geschept waarna zij gewond op de weg terecht kwam. Met diverse botbreuken en hoofdletsel werd zij overgebracht naar het WZA.

Eerste Exloermond, verkeersongeval met letsel
Reed een 63-jarige man uit Mijnsherenland met zijn auto over de weg 1e exloermond en verleende op de kruising met de Drentse Mondenweg geen voorrang aan een 48-jarige automobilist uit Valthermond. Een botsing was het gevolg waardoor beide auto's beschadigd werden. Een inzittende, een 64-jarige vrouw uit Mijnsherenland werd overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen met nek- en rugklachten.

Assen, diefstal uit auto
Deed een 50-jarige man uit Assen aangifte van diefstal uit zijn auto. Hij had zijn auto geparkeerd op de carpoolstrook aan de Haar toen een ruitje werd verbroken en een zonnebril met een waarde van f 1.000,- werd weggenomen.

Nieuwlande, diefstal benzine
Deed een 26-jarige man uit Nieuwlande aangifte van diefstal van benzine uit zijn auto. De auto stond aan de Steigerwijk toen de benzine werd weggenomen, ongeveer 20 liter.

Eelde-Paterswolde, snelkraak
Werd vannacht omstreeks 03.30 uur een grote ruit van een boekhandel ingegooid waarna uit de kassa geld werd weggenomen. Verder werden ook nog sigaretten en krasloten weggenomen. De schade is nog niet bekend.

Borger, snelkraken
Werden vannacht twee snelkraken gepleegd in Borger. Omstreeks 00.30 uur werd bij een winkel aan de Brink een steen door een ruit gegooid waarna een fotocamera, verrekijker en een GSM werden weggenomen. Omstreeks 03.45 uur werd een ruit ingeslagen bij een electronicazaak aan de Hoofdstraat. Uit een vitrinekast werden draagbare telefoons weggenomen en mini-disc's. De schade van beide kraken is nog niet bekend.

Hoogeveen, inbraak bij tennisclub
Werd ingebroken in het gebouw van de tennisclub aan de Hoogeveenseweg. De deur was opengebroken. Diverse automaten waren opengebroken en het geld weggenomen. Ook wordt drank vermist. Schade onbekend.

Assen, bedreiging en afpersing
Werd gistermiddag een 37-jarige man aan de Kiepheugte in zijn woning bedreigd door een stel mannen. Zij hadden nog geld te goed en de Assenaar kon door een faillissement van zijn transportmij. de schuld niet voldoen. De mannen eisten zo'n f 120.000,-. Zij sloegen de man in het gezicht en bedreigden hem met een pistool Hij kreeg een dag om aan het geld te komen waarna ze vertrokken. Later op de avond werden in een hotel in Assen drie mannen aangehouden als verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling en bedreiging/afpersing. De 26-jarige man uit Brunssum, een 39-jarige man uit Maas-Mechelen en een 26-jarige man uit Brunssum werden ingesloten in het bureau.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie