Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VU neemt afstand van berichtgeving over politieonderzoek

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

Vrije Universiteit neemt afstand van berichtgeving over politieonderzoek

Het Centrum voor Politiewetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam neemt afstand van de voortijdige berichtgeving over een onderzoek naar agressie en geweld tegen de politie. Woensdagavond 4 augustus 1999 opende het NOS TV Journaal met enkele resultaten van dit onderzoek, ontleend aan een vertrouwelijk concept van het rapport Politiewerk in gevaarsituaties.

Het onderzoeksrapport Politiewerk in gevaarsituaties is begin juli 1999 aan de opdrachtgevers - het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Justitie - aangeboden. Deze departementen bereiden een gezamenlijk standpunt voor, dat later dit jaar tezamen met het rapport aan de Tweede Kamer zal worden toegezonden en daarmee ook openbaar zal worden.

Het Centrum voor Politiewetenschappen VU is daarom onaangenaam verrast door deze onthulling. Het conceptrapport (zoals getoond in het NOS TV Journaal met de opdruk æniet bestemd voor publicatieÆ) werd in het voorjaar van 1999 vertrouwelijk toegezonden aan een select gezelschap van inhoudsdeskundigen en beleidsverantwoordelijken met het verzoek om commentaar en/of suggesties te geven. Het eindrapport zal, wat betreft conclusies en aanbevelingen, aanzienlijk verschillen van de conceptversie.

Wij betreuren dat het conceptrapport is gebruikt voor een ander doel dan waarvoor het werd samengesteld.

Namens het Centrum voor Politiewetenschappen VU,

prof.dr. Jan Naeyé

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie