Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse vredesactivisten op weg naar Schotland

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Nederlandse vredesactivisten op weg naar Schotland

Eindhoven 6 augustus 1999. Vanmorgen vroeg zijn vier Nederlanders op weg gegaan naar het Schotse Faslane om zich aan te sluiten bij het internationale actiekamp, georganiseerd door 'Trident Ploughshares 2000'. Saskia (16, Nijmegen), Mark Akkerman (19, Enschede), Christel (21, Utrecht) en Marjan Willemsen (22, Gemert) verenigen zich met deze internationale groep mensen, die verklaard hebben te zullen proberen het Britse atoomwapensysteem op een open, veilige en vreedzame manier te ontwapenen voor het jaar 2000.

Inmiddels telt de groep 139 mensen (uit Australik, Belgie, Denemarken, Engeland, Finland, Japan, Nederland, Schotland, USA, Wales en Zweden), Allen hebben een geweldloosheidtraining gevolgd en een verklaring ondertekend. Tevens zijn er 40 parlementsleden, ongeveer 100 organisaties en vele tientallen bekenden mensen waaronder artiesten, schrijvers, journalisten, een professor in de nucleaire natuurkunde, een advocaat in het Internationaal Recht, een (gepensioneerde) commandant van de "Royal Navy", en verschillende bisschoppen die de campagne ondersteunen.

Vorig jaar kwam de groep "Trident Ploughshares 2000" al in het nieuws door de acties van onder andere de Nederlandse Krista van Velzen, die een nachtelijke zwempartij naar een nucleaire onderzeer maakte om te proberen deze te ontmantelen.

Noten voor de pers:


* Perscontact voor de Nederlanders in Schotland is Marjan Willemsen. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 06-28458397


* De Eengelstalige internet-site van de Trident Ploughshares-campagne is te vinden op www.gn.apc.org/tp2000/


* Nederlandstalige informatie over (akties tegen) kernwapens in Nederland, alsmede pers-informatie over eerdere deelname van Nederlandse vredesaktivisten aan de TP 2000-campagne, vindt u op de website www.ddh.nl/vrede

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie