Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brochure: Cijfers over wel en wee tuinbouw

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TuinbouwNet

Cijfers over wel en wee tuinbouw

De import van bloemen blijft stijgen, de afzet van groentemixen groeit en hoveniers profiteren van de `boomende' tuinmanie. Dit soort feiten en cijfers is te vinden in de brochure `Uitgerekend de tuinbouw 1999' van het Productschap Tuinbouw. De uitgave geeft een overzicht van de ontwikkelingen in productie, import, exportafzet en consumptie van tuinbouwproducten. Ook het aantal bedrijven en de werkgelegenheid zijn globaal in beeld gebracht.

Nederland is de belangrijkste tuinbouwexporteur ter wereld, zo valt in de brochure te lezen. Een zevende deel van de producten die de grens over gaan, wordt door Nederlandse bedrijven verhandeld. In de sierteeltsector is onze rol het prominentst. De Nederlandse bloembollenbedrijven nemen ruim 90 procent van de wereldhandel voor hun rekening; voor bloemen en bomen is dit een kleine 60 procent.

`Uitgerekend de tuinbouw 1999' is gratis verkrijgbaar via telefoonnummer 070 - 304 12 96.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie