Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbeelding in steen en op papier in bibliotheek Utrecht

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Verbeelding in steen en op papier

In de Gemeentebibliotheek aan de Oude Gracht 167 is van 6 augustus tot 17 september de tentoonstelling "Verbeelding in steen en op papier" te zien van de beeldend kunstenaar Anneke Vigelius en dichter Jeanette van Osselen.

Anneke Vigelius is al ruim 20 jaar beeldend kunstenaar en woont en werkt in Doorn. Haar werk bestaat uit bronzen en keramische beelden. Deze laten een ontwikkeling zien van figuratieve beelden naar abstracte keramische objecten; waarbij vooral de gladde, uiterst dunne en ronde vormen opvallen. Daarnaast werkt ze veel met steen en andere natuurlijke materialen. In ieder object weet ze spanning te creëren die een uitdrukking is van haar ervaringswereld.

Sinds 1994 is er een samenwerking ontstaan met Jeanette van Osselen eveneens uit Doorn. De beelden werden voor haar een inspiratiebron voor gedichten. De beelden en de gedichten staan op eigen benen, maar in elkaars gezelschap openen ze nieuwe perspectieven. De krachtigste bron van haar poëzie vindt zij evenals Vigelius, in de mensen en gebeurtenissen die haar raken en in de stilte van de ongerepte natuur.

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Oudegracht 167 is deze tentoonstelling te bezichtigen

Voor inlichtingen:
Anneke Vigelius
(Beeldend kunstenaar) 0343-416801 Jeanette van Osselen
(Dichter) 0343-421916
mw. N. Moning 030-2861800

laatste update: 17 augustus '99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie