Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Platform acties tegen bio-industrie

Datum nieuwsfeit: 06-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Platform acties tegen bio-industrie

Wageningen, 6 augustus 1999 - De Vereniging MilieuOffensief (VMO), de organisatie die succesvol rechtszaken voert tegen vergunningen voor uitbreiding van intensieve veehouderijen, heeft sinds kort een website. Zwaartepunt van de site is een nieuwspagina met onder meer informatie over gewijzigde regelgeving met betrekking tot de Wet Milieubeheer-vergunning voor intensieve veehouderijen; relevant nieuws uit de landbouwbladen en van de ministeries LNV en VROM; en nieuws en publiciteitsacties van diverse milieu- en dierenbeschermingsorganisaties.

Het tweede zwaartepunt van de website is een helpdesk met informatie voor milieu- en dierenbeschermingsorganisaties en omwonenden van intensieve veehouderijen, over het indienen van bedenkingen tegen een ontwerp-beschikking over een intensieve veehouderij in het kader van de Wet milieubeheer. Hoe kan men bezwaren indienen; om welke bezwaren gaat het precies; op welke punten zijn veel ontwerp-beschikkingen in strijd met de milieuregelgeving en juridische procedures.

De website biedt ook links naar milieu- en dierenbeschermingsorganisaties.

Voor meer informatie:
Milieudefensie Servicelijn, tel. 020-6262620

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie