Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 07-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

Marlboro Masters

Het weekeinde van 7-8 augustus aanstaande staat in het teken van de 9e editie van de Marlboro Masters. Een nieuwe ontwikkeling is dat het evenement voor de eerste keer wordt gehouden in de geheel verfriste entourage van het Circuit Park Zandvoort. De belangrijkste internationale Formule 3-race ter wereld en de prominente omlijsting krijgen extra cachet doordat de nieuwe, verlengde racebaan wordt gebruikt.

Toegangskaarten zijn ditmaal uitsluitend verkrijgbaar tegen inlevering van de ticket-coupons in de Marlboro Masters-boekjes, die vanaf begin juli worden verspreid. Wie geen coupon heeft, dient een entreebewijs te kopen aan de circuit-kassa's. In verband met de strengere veiligheidsvoorschriften en de doelmatige programma-afwikkeling is de toegang tot de beide rennerskwartieren achter Tunnel West beperkt. De hoge uitzichtpunten over het verlengde circuit bieden het publiek echter een nieuwe dimensie.

Het programma van de 9e Marlboro Masters is volgens traditie rijkelijk gevarieerd. Formule-, toer- en sportwagens wisselen elkaar af in een mix die bovendien zeer tot de verbeelding sprekende demonstraties omvat. De 'demo's' blijven nog even een verrassing; de omlijstende wedstrijden zijn voor Formule Ford, het Dutch Touring Car Championship, de nationale merkencompetities van Alfa Romeo en Renault, en de internationale Supersports tweezits-renwagens.

Het hoofdonderdeel van ook deze Marlboro Masters is uiteraard de Formule 3, de snelle klasse voor open 2-liter éénzits bolides, waarin de talentvolle coureurs hun sporen verdienen voor de toekomst - de Formule 1 Grand Prix-racerij. De voormalige Marlboro Masters David Coulthard, Pedro Lamy, Jos Verstappen, Norberto Fontana en een aantal andere deelnemers, onder wie Rubens Barrichello, Giancarlo Fisichella, Ralf Schumacher en Jarno Trulli, bereikten mede dankzij hun F3-optredens in Zandvoort het F1-doel. Anderen, zoals de Master van '97 Tom Coronel, zijn op weg om die droom te realiseren. Coronel won onlangs zijn eerste Formule (3000) Nippon-wedstrijd in Japan, waardoor hij opnieuw in aanzien steeg. Met F3-coureur Christijan Albers in de komende Marlboro Masters heeft Nederland opnieuw een zeer talentvolle kanshebber voor de Master-titel.

Afgezien van de trainingen en wedstrijden zijn er nog talrijke activiteiten en bronnen van vermaak voor het publiek: de racesimulator, de pitstopcompetitie, demonstraties op de anti-slipschool en de automobilia-markt langs de toegangsweg bijvoorbeeld. Als extra service aan het publiek zal de NS zoals gebruikelijk meer treinen inzetten op het traject Haarlem-Zandvoort.

© Copyright 1999, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie